Copperhead County & The Sunbears

zaterdag 7 oktober om 21:45 uur
C. Hoofddorp
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Heerlijke meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden. 
Bandfoto van Copperhead County The Sunbears

Het klinkt, voelt en ziet eruit als southern rock, kortom: Copperhead County is - ondanks de Hollands herkomst - pure southern rock. De band ziet het levenslicht in 2018 als gitarist Robert van Voorden en toetsenist Jordy Duitscher elkaar vinden in een gedeelde ambitie om Nederland en de rest van Europa kennis te laten maken met ‘the real southern feeling’. Om deze ambitie waar te maken, slaan ze de handen ineen met zanger Corvin Silvester. Zijn rauwe zang en teksten over het leven vormen, samen met de karakteristieke countrysound van Robert, het herkenbare Hammond-geluid van Jordy en soulvolle en harmonieuze achtergrondzang van Marja Boender de ziel van de band. Drummer Alex Stolwijk en bassist Johan van Dijk zorgen voor de hartslag.

Copperhead County debuteert in 2019 met de in eigen beheer uitgebrachte EP ‘Enjoy the ride’. In 2020 volgt het debuutalbum ‘Brothers’. Hiermee toert de band door grote delen van Europa. En nu is daar ‘Homebound’, het tweede album, gevuld met tien southern rock-klassiekers die je gegarandeerd doen dromen van het zuiden. Copperhead County is er klaar voor, let's play some southern rock!

The Sunbears
Een “Sunbear” is altijd gelukkig, hij eet voorzichtig een kokosnoot of neemt het op woeste wijze op tegen een tijger. De jongens in de band voelen zich daar op elk niveau mee verbonden. 
2022 is echt het jaar van The SunBears geweest. De band opende voor Suzie Quatro in The Enmore Theatre, werd door de leden van de Sydney Blues Society uitgeroepen tot favoriete blues 'Emerging Artist 2022', speelde op tal van festivals in het hele land en behaalde een #1-hit met hun nieuwste single 'Naugty Bo”.
Met een enorm geluid dat een beetje George Thorogood-passie, wat AC/DC-rauwheid en een vleugje John Mayer-soul combineert, zijn The SunBears als Mentos in een fles cola, klaar om op de juiste manier te ontploffen! Elke show is een volledig meeslepende, energieke en originele hedendaagse bluesrockrodeo van geluid! Zwetend als maniakken terwijl ze elk nummer met hun hart naar buiten brengen zodat iedereen het kan zien, zijn The SunBears niet zomaar een bluesband... ze zullen je vermaken, je laten bewegen en je zeker van de blues laten houden!