Film: Illusions Perdues **** - De kostuumfilm die het genre weer uit zijn korset doet barsten

vrijdag 24 maart om 20:00 uur
C. Nieuw-Vennep
Jongeren, Senioren, Volwassenen
Illusions Perdues is een Frans kostuumdrama dat laat zien hoe het er in Parijs midden 19e eeuw aan toe ging bij de welgestelde burgerij. Lucien (Benjamin Voisin) is een jonge dichter op het Franse platteland. Hij heeft grootse plannen en gaat zijn geluk beproeven in Parijs, bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw (Cécile de France). In de overweldigende stad wordt hij echter al snel op zichzelf terug geworpen. Hij ontdekt dat achter de schermen de wetten van het geld en de valse schijn heersen. Een reputatie is net zo kwetsbaar als de ziel. Lucien zal liefhebben en hij zal lijden. Zal hij ook zijn illusies verliezen?

Deze verfilming van het boek van Honoré de Balzac toont een samenleving waarin alles te koop is en verkocht wordt. Illusions Perdues werd onderscheiden met maar liefst 7 César Awards (Franse Oscars), waaronder Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Scenario en Beste Kostuums. Benjamin Voisin en Vincent Lacoste werden voor hun acteerprestatie bekroond. Naast hen zien we ook Cécile de France, Xavier Dolan en Gérard Depardieu.

Cast: Benjamin Voisin, Cécile de France, Gérard Depardieu, Xavier Dolan, Vincent LacosteRegie: Xavier GiannoliGenre: Drama, historischLengte: 151 min.Gesproken taal: Frans (NL ondertiteld)Vertoning: Blu Ray