Lezing over Nederland en water in Stoomgemaal Halfweg

zondag 8 oktober van 11:30 t/m 16:30 uur
Museum Stoomgemaal Halfweg
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Stoomgemaal Halfweg staat op zondag 8 oktober in het teken van “Nederland leeft met Water”. Frans de Haan, oud-senior projectleider van het waterschap Schieland en de Krimpenerwaard, geeft dan driemaal een lezing, waarin hij onder meer vertelt hoe dijken worden verstrekt en wat er nog van Nederland overblijft als de eeuwigdurende strijd tegen het water wordt verloren.

De lezingen beginnen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Stoomgemaal Halfweg is het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld. Op 8 oktober draait de 100 jaar oude stoommachine van 11.30 tot 16.30 uur op volle toeren; voor zowel kinderen als ouderen een onvergetelijke ervaring.

Tijdens het draaien van de stampende en puffende stoommachine legt Frans de Haan uit hoe Nederland in de eeuwigdurende strijd tegen het water constant moet waken, werken en strijden om Nederland boven water te houden.

Voor kinderen zijn er daarnaast draaiende modelstoommachines, een smid die gloedvol vertelt over vuur en ijzer en kinderen ook de smeedhamer laat hanteren, een fotobingo en speurtocht én ze kunnen een stoomdiploma halen door naast de smid ook de stokers te helpen.
Mensen die kanoën voor het Stoomgemaal