Rondleiding Wickevoorter Stadsboerderij

Wickevoorter Stadsboeren: zelfoogsttuin in Cruquius
Gratis
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Een boerderij midden in een woonwijk. Hoe ziet dat er uit? Groente telen zonder chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Hoe doe je dat? Hoe zorg je dat de planten en dieren gezond blijven?

Op al deze vragen en nog veel meer, krijg je antwoord tijdens een rondleiding over de boerderij van de Wickevoorter Stadsboeren. De verschillende percelen van de boeren liggen verspreid over de (toekomstige) woonwijk. Samen met de boer of boerin loop je langs de verschillende percelen. Je hoort wat er groeit en hoe er gezorgd wordt dat er lokaal, gezond voedsel beschikbaar is voor de inwoners van Wickevoort en andere aangrenzende gemeenten.

We lopen tijdens de rondleiding over de tuin, door de woonwijk, langs de varkens en langs de kippen. Delen van de route zijn onverhard en de weg is niet overal egaal. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de paden nat en modderig zijn. We adviseren stevige wandelschoenen.

Wil je na de rondleiding nog genieten van een picknick met lokale producten \? Ook dat behoort (tegen betaling) tot de mogelijkheden. Er zijn per keer 4 plekken beschikbaar voor een picknick. Wil je hierover meer informatie? Stuur dan een mail naar info@dewickevoorterstadsboeren.nl
Boerderij met varkens en kippen