Van Berini Tot Solex

C. Nieuw-Vennep
Senioren
De drie muzikanten die het programma ‘Van Berini Tot Solex’ uitvoeren vieren het leven met prachtige muziek van Iers, Americano, cayun en old time tot eigen muziek. Marjolein Meijers is zangeres, actrice, theatermaker en songwriter. Samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers vormt ze een trio en leidt ze het publiek door haar muzikale leven.

Marjolein Meijers is te horen met zang, bas en gitaar, Walter Kuipers met viool, mandoline, bazooka en doedelzak en Onno Kuipers met accordeon, trekzak en gitaar. Marjolein Meijers werd bekend als deel van het theater duo ‘De Berini’s’ en door haar optredens met Jan Rot, ‘An & Jan’. Deze middag showen de drie hun veelzijdigheid met een mix van Nederlandse folk, muziek uit Ierland, Amerika, Zweden, de Balkan en eigen repertoire.

Wat de liedjes van het trio gemeen hebben is dat ze echt binnenkomen. Alle teksten komen recht uit het hart en zijn gelardeerd met echte verhalen. Met thema’s als liefde, vriendschap en afscheid wordt men met de muziek van het trio ondergedompeld in het leven. Want, zoals Marjolein zegt: ‘ook als de tijd even stil staat, muziek gaat altijd door.’
3 muzikanten