Workshop voor kinderen in Stoomgemaal Halfweg

zaterdag 7 oktober van 11:30 t/m 16:30 uur
Museum Stoomgemaal Halfweg
Kinderen, Volwassenen
Docent Anne Greet List van het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer geeft op zaterdag 7 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in Stoomgemaal Halfweg een workshop voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar over stoom, stoomwolken, techniek, stampende machines, water en het stoomgemaal als stoer gebouw.

Op basis van oude kaarten en foto’s van toen en nu kunnen kinderen hún stoomgemaal maken met verf, potlood, krijt, foto’s, kaarten en woorden. De docent helpt met het verbeelden van het Stoomgemaal 2023 van de kinderen. Gebarentaal is daarbij ook belangrijk, want het gemaal blaast, stoomt en piept. Kun je dat zichtbaar maken?

Voor kinderen is een bezoek aan Stoomgemaal Halfweg sowieso een onvergetelijke ervaring. Het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal draait op 7 oktober onder stoom; voor zowel kinderen als ouderen een onvergetelijke ervaring.

Naast de grote, dit jaar 100 jaar oude stoommachine zijn er draaiende modelstoommachines, een smid die gloedvol vertelt over vuur en ijzer en kinderen ook de smeedhamer laat hanteren, een fotobingo en speurtocht én kinderen kunnen een stoomdiploma halen door naast de smid ook de stokers te helpen kolen in de stoomketel te scheppen.
Stoomgemaal Halfweg van buiten