Haarlemmermeerse Bos: from playpark to kids' swimming pond

The Haarlemmermeerse Bos is a green oasis of peace and nature just above Hoofddorp. Developed in the 1970s, this beautiful nature reserve covers an area of 115 hectares and opened to the public in 1979. The forest has become a popular destination not only for nature lovers, but also for visitors to various cultural events, such as music festivals and other outdoor events.
Haarlemmermeerse Bos

Speeltuin 

Het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp biedt ontspanning en recreatie voor iedere leeftijdscategorie. Zo zijn er voor de kleinste bezoekers verschillende speeltuinen en een speelparcours. Links van restaurant Papa’s Beach House vind je een kleine speeltuin aan het water, uitgerust met een waterpomp die door kinderen zelf bediend kan worden. In het avontuurlijke speelbos een stukje verderop vind je een houten speelkasteel, een touwbaan en klimbomen waar de kids zich heerlijk kunnen uitleven. 
 

Wandelpaden 

In het bos kun je via twee speciale wandelpaden de diversiteit van de natuur ontdekken. Het bomenpad is 3 kilometer lang en voert je langs 67 verschillende boom- en heestersoorten. Het insectenpad is 1,5 kilometer lang en is voorzien van speciale borden met informatie over de veelvoorkomende insecten in het bos. Extra leuk om te doen op warme zomerdagen, dan heb je meer kans om allerlei insecten te zien! Vergeet niet om een plattegrond van het Haarlemmermeerse Bos bij de hand te houden. Zo weet je altijd precies waar je bent.  

Waterpartij met wandelpad in Haarlemmermeerse bos
Uitzicht op water met supverhuur

Zwemmen en waterpret 

In de zomer kunnen kinderen genieten van het waterpret in de Spartelvijver. Goed om te weten: tijdens de warme zomermaanden kan het voorkomen dat er in het water van het Haarlemmermeerse Bos blauwalg aanwezig is. De kwaliteit van het water wordt geregeld gecontroleerd. Check voor je bezoek de zwemwater website om te zien of er actuele waarschuwingen zijn. 
 
Ook volwassenen kunnen bij mooi weer gebruik maken van het water. Het Haarlemmermeerse Bos heeft naast de Spartelvijver een extra zwemplaats aan het Zuidstrand. Sportliefhebbers kunnen ook uit de voeten in het natuurgebied. Het is de ideale plek voor bootcamps, maar ook suppen in het Haarlemmermeerse Bos is erg populair. 
 

Restaurants in het Haarlemmermeerse Bos 

Na een sportsessie of boswandeling kun je rustig bijkomen bij Papa’s Beach House, een gezellig restaurant met buitenterras aan de recreatieplas. Daarnaast zijn er tijdens de zomermaanden diverse evenementen met foodtrucks bij te wonen, van muziekfestivals als Mysteryland tot de beroemde Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. 
 

Recreëren met de camper of tent 

Veel bezoekers komen alleen een dagje naar het Haarlemmermeerse Bos om een flink stuk te lopen met de hond, een rondje om het meer te rennen, of gewoon voor een fijne ontspannende wandeling. Ben je van plan om langer te blijven? Dagcamping Haarlemmermeerse Bos biedt voldoende ruimte voor kampeerders. Op die manier kun je optimaal genieten van het vakantiegevoel in dit schitterende natuurgebied.