Fietsen rondom Schiphol

20,0 km
Luchthaven Schiphol
Gek op vliegtuigen? Tijdens deze route kom je er meer dan genoeg tegen!. Je fietst namelijk een rondje om Schiphol heen. Stop tijdens deze route bij leuke spottersplekken of ga langs een speciaal café.
panoramaterras

Startpunt

Bij Schiphol Airport Stap je zo de trein of het vliegtuig uit en huur je een fiets. Je rijdt langs de Loevesteinse Randweg richting het Noorden. 

schiphol binnen

1 Spottersplek Buitenveldertbaan

Uiteindelijk kom je uit bij Spottersplek Buitenveldertbaan. Pauzeer even bij een picknickbankje en kijk hoe de vliegtuigen landen en stijgen op de Buitenveldertbaan. Of eet een frietje bij McDonalds.

buitenveldertbaan

2 Wings Food & Drinks

Fiets langs de Schipholweg en langs Fort aan het Schiphol. Even verderop kom je aan bij Wings Food & Drinks. Dit is een modern eetcafé in de oude verkeerstoren op Schiphol-Oost. Het is een unieke locatie waar je kan eten en borrelen tussen de vliegtuigen. 

wings

3 Panoramaterras Schiphol

Via de Ringvaart rij je terug naar Schiphol. Ga daar nog veen langs het Panoramaterras. Dit is een ideale locatie voor vliegtuigspotters. Het terras is te bereiken via de route tussen aankomsthal 1 en 2 en via aankomsthal 3. Vergeet niet eerst even je fiets terug te brengen!

panoramaterras

Eindpunt

Je fiets ingeleverd maar nog geen zin om naar huis te gaan? Neem dan een kijkje bij de winkels op Schiphol Plaza.

Meer over het startpunt

Startpunt route
Schiphol Airport
Evert van de Beekstraat 202
1118CP Schiphol
Nederland