Huis-tuin-en-keuken-proefjes voor kinderen in Cruquius Museum op dinsdag 23 juli

Wat is de werking van luchtstroom en hoe blijf je drijven in water? Zijn dat leuke onderwerpen voor kinderen? Ja, zeker. De professoren van MadScience weten elk moeilijk natuurkundig begrip uit te leggen met huis-tuin-en-keuken-proefjes. En het is nog leuk ook. Kom op dinsdag 23 juli naar Cruquius Museum, daar waar de grootste stoommachine ter wereld staat, en doe mee aan een van de workshops van de professoren van MadScience. ‘Waterweetjes’ voor kinderen van 4 tot 7 en ‘Onder druk’ voor 6 tot 12 jaar.
visithaarlemmermeer.nl
Leestijd: 1 minuut

Veel kleuters zitten op zwemles en weten dat ze met luchtbandjes blijven drijven. Sommigen hebben al ervaren dat ze zich met kleren aan zwaarder voelen in het water. Hoe komt dat? Welke materialen blijven makkelijk drijven, welke zinken en welke kunnen goed water absorberen? Tijdens deze workshop ‘Waterweetjes’ testen kinderen dat uit. De spetterende workshop is op 23 juli om 11 uur, voor kinderen van 4-7 jaar, duur is 45 tot 60 minuten. De kosten zijn entree museum + € 2,50 workshop toeslag. Ouders betalen enkel entree museum, met museumkaart gratis entree.

In de workshop ‘Onder druk’ staat de wet van Daniel Bernouilli centraal. De kinderen experimenteren met hoge en lage druk en proberen voorwerpen op een luchtstroom te laten zweven. Met een draaiende luchtstroom doven zij kaarsen op afstand. En hoe werkt onze ademhaling? Kortom, een luchtige, maar goed gevulde workshop! Op 23 juli om 13.00 uur, voor kinderen van 6 - 12 jaar, duur is 45-60 minuten. De kosten zijn entree museum + € 2,50 workshop toeslag. Ouders betalen enkel entree museum, met museumkaart gratis. 

 

Aanmelden

Je kan je aanmelden via aanmelden@shmdc.nl met vermelding van de naam van de workshop. Cruquius Museum is te vinden op Cruquiusdijk 27 in Cruquius en heeft ruime parkeergelegenheid. Meer informatie over activiteiten op www.haarlemmermeermuseum.nl