Floor ten Veen, kinderburgemeester van Haarlemmermeer

Floor ten Veen heeft een heel bijzondere titel: ze was in 2021 en 2022 kinderburgemeester van Haarlemmermeer. Floor woont in Nieuw-Vennep en gaat naar school bij basisschool ’t Venne. Daarnaast zit ze op hockey bij de Kikkers, gaat ze graag naar de bioscoop en houdt ze erg veel van winkelen.
Floor ten Veen

Dankzij haar winnende inzending van een filmpje is ze benoemd tot kinderburgemeester van Haarlemmermeer. We vroeg Floor wat ze zoal doet als kinderburgemeester en wat gemeente Haarlemmermeer volgens haar zo’n leuke plek maakt. Lees snel verder en check haar speciale oproep voor vrijwilligers die zich in willen zetten om fietsen te verzorgen voor alle kinderen in Haarlemmermeer!

 

Floor, kun je mij uitleggen wat een kinderburgemeester zoal doet?  

Als kinderburgemeester mocht ik soms samen met de burgemeester op pad, bijvoorbeeld met Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ook mocht ik voor Stichting Make a Child happy Sinterklaascadeaus uitdelen aan kinderen die het niet zo goed hebben. Ik heb een debat mogen voeren met de beleidsmakers van de vijf grote steden tijdens Provada – een vastgoedbeurs in de RAI. Daarnaast mocht ik mee naar het Adama's inloophuis en heb ik gesproken met een jongere die daar begeleiding krijgt.

Wat ik bijzonder vind is dat er in onze gemeente steeds meer plaats is voor natuur en voor plekken waar je leuke activiteiten kan doen.
Floor op fiets
Shoppende Floor ter Veen

Wat is het leukste wat je hebt mogen doen als kinderburgemeester van Haarlemmermeer? 

Het leukste dat ik tot nu toe heb mogen doen was naar de landelijke intocht van Sinterklaas, samen met de kinderen van de dansschool en de burgemeester. 
 

Wat maakt Haarlemmermeer volgens jou een bijzondere gemeente? 

Wat ik bijzonder vind is dat er in onze gemeente steeds meer plaats is voor natuur en voor plekken waar je leuke activiteiten kan doen. Zoals bijvoorbeeld in het Haarlemmermeerse Bos en Park21, wat steeds groter wordt. Ook is het fijn dat er steeds meer kan, zoals je ziet bij Klimpark21. Dat dit alles middenin de Randstad plaats kan vinden is uniek. 
 

Zijn er zaken die jij zou graag zou willen verbeteren in Haarlemmermeer? 

Ik zou er graag voor willen zorgen dat alle onveilige plekken veiliger worden. 

Het is mijn wens is dat alle kinderen in Haarlemmermeer een fiets hebben.

Wat is jouw lievelingsplek in Haarlemmermeer? 

Ik hou heel erg van winkelen, dus mijn lievelingsplek in Haarlemmermeer is Hoofddorp Winkelcentrum. 
 

Waar ben jij trots op als inwoner en als kinderburgemeester van Haarlemmermeer? 

Ik ben trots dat de Jongerengemeenteraad toestemming heeft gegeven om kinderen die het thuis niet goed hebben een leuk dagje uit, of zelfs een vakantie te geven. 
 

Heb je nog een speciale boodschap voor de inwoners van Haarlemmermeer? 

Dat heb ik! In het filmpje waarin ik mijn motivatie gaf om kinderburgemeester te worden vertelde ik dat mijn wens is dat alle kinderen in Haarlemmermeer een fiets hebben. De ANWB denkt daar net zo over en zamelt fietsen in en verdeelt deze over alle gemeenten in Nederland. Er is natuurlijk altijd behoefte aan fietsen.  
 

Het zou dus fijn zijn als mensen die een kinderfiets over hebben, deze willen schenken. Maar waar écht behoefte aan is, zijn mensen die deze fietsen gereed kunnen maken en kunnen onderhouden. Dus ben jij handig om eenvoudige reparaties aan een fiets te doen? Meld je dan aan als vrijwilliger!