Circustheatervoorstelling ‘vrij’ grote verrassing tijdens nazomers festival grazende zwaan

De zesde editie van het avontuurlijke familie theaterfestival Grazende Zwaan bracht afgelopen weekend een grote diversiteit aan locatietheater en publiek op en om landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Artiesten die optreden tijdens de Grazende Zwaan

Families genoten volop van circus, muziek en familievoorstellingen als DE KLEINE ZEEMEERMIN. Daarnaast was er een grote portie aan activiteiten op het landgoed; van hutten bouwen en kleien tot hula hoop- en theaterworkshops.

Ook stond er tijdens deze editie weer landgoedtheater op het programma: theater verstopt op plekjes op het landgoed. Van GODENZONEN, komisch theater over voetbal, tot de uitbundige voorstelling STURMPJE, die poogt een revolutie te ontketenen. Op zaterdagavond was er een uitverkocht boerderijconcert in de monumentale boerenschuur, met niemand minder dan Leoni Jansen en Carel Kraayenhof.

Het zonnige nazomerweekend trok jong en oud naar het landgoed van Dirk Molenaar. Karavaan, de organisatie achter het festival, kijkt terug op een geslaagde editie.

VRIJ

Hoogtepunt van het festival was de circustheatervoorstelling VRIJ van Cirque de la Liberté, geheel in de traditie van Cirque Du Soleil. Dit was de hoofdvoorstelling van het festival. De Charlie Chaplin-achtige situaties zorgde voor komische en verrassende momenten.

“Enorm genoten van dit ontspannen relaxed familiegebeuren”
“Een ongekend.. luchtige no nonsens sfeer”

Grazende Zwaan is een project van Karavaan in samenwerking met Haarlemmermeermuseum De Cruquius, Kunstfort bij Vijfhuizen, Podium voor Architectuur en gemeente Haarlemmermeer.

De volgende editie van Grazende Zwaan is 8 t/m 10 september 2023.