Verborgen kunsten

9,4 km
C. Hoofddorp
Ontdek tijdens de fietsroute de verborgen kunst en cultuur in Hoofddorp. Zoals bijvoorbeeld het Mannetje van Hoofddorp en De Rode Aap – weet jij wie dat zijn?
Molen de Eersteling

Daar kom je tijdens deze tour achter. Het is een afwisselende fietstocht dwars door Hoofddorp met verrassende elementen. Zo ontdek je al fietsend allerlei interessante plekken die je anders nooit gezien zou hebben! 

Startpunt

De fietsroute begint bij Theater van C. aan het Raadhuisplein in Hoofddorp. 

1 Hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Dit moderne 4-sterren hotel is door de bijzondere architectuur een ware eyecatcher. Het hotel ligt op 200 meter van station Hoofddorp en is dus gemakkelijk bereikbaar. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft maar liefst 314 trendy en comfortabele kamers. Ook zijn er zeventien vergaderzalen, een restaurant met uniek 3D-animatie concept en een gezellige bar. 
 

Novotel van zijkant met gezellig terras

2 Molen de Eersteling

Hierna fiets je door naar Molen de Eersteling. Deze molen is een historisch monument in Hoofddorp – en hij is nog steeds in bedrijf! Je kunt hier dan ook versgemalen meel kopen, rechtstreeks bij de molenaar. De molen heeft een bijzondere geschiedenis. In 1977 werd hij namelijk verplaatst, van het centrum van Hoofddorp naar de huidige plek bij het Fort bij Hoofddorp aan de Hoofdvaart. Het was een unieke verhuizing, voor een monument van maar liefst 100.000 kilo! 
 

Molen de Eersteling

3 Fort van Hoofddorp

Hierna kom je langs het Fort van Hoofddorp. Op deze unieke locatie valt veel te beleven. Zo kun je onder andere theatervoorstellingen en concerten bijwonen in het openluchttheater en exposities bekijken in dit prachtige monumentale gebouw. Daarnaast kun je voor een heerlijke lunch of diner terecht bij restaurant Fort NOXX. 

Fort van Hoofddorp

Eindpunt

De route eindigt waar je bent gestart, bij Theater van C.. Ben jij geïnspireerd geraakt om deze leuke fietsroute te doen? Bekijk dan snel de gehele route via onderstaande link! 

Meer over het startpunt

Startpunt route
Theater van C.
Raadhuisplein 3
2132 TZ Hoofddorp
Nederland