Verrassend polderland

4,7 km
Landgoed De Olmenhorst: zelf appels plukken in de boomgaard
Trek je laarzen maar aan en maak je klaar om het bijzondere polderlandschap te ontdekken! Deze wandeltour is een beleving op zich.
Groene akker met wolken omgeving Lisserbroek

Al wandelend kom je meer te weten over het boerenland en alles wat daarbij komt kijken. Laat je verrassen door de prachtige polder en geniet op het einde van een heerlijk glas biologische appelsap bij Landgoed de Olmenhorst. 

Startpunt

De wandelroute start bij Landgoed de Olmenhorst, gelegen aan de Lisserweg in Lisserbroek.

1 Landgoed de Olmenhorst

Op deze boomgaard in Lisserbroek groeien de lekkerste appels en peren, die met liefde en aandacht worden geteeld volgens biologische principes. Het romantische Landgoed de Olmenhorst bestaat uit maar liefst 30 hectare aan appel- en perenboomgaarden. Ook vind je hier een kaasmakerij, geitenboerderij, verschillende winkeltjes en ateliers waar kookworkshops te volgen zijn voor jong en oud.  

Een boomgaard in bloei met op de achtergrond Boerderij Olmenhorst

2 Lisserbroek

Vanuit Landgoed de Olmenhorst wandel je een stuk door de prachtige polder. Via de Hoofdweg loop je weer omhoog richting Lisserbroek. Dit dorpje is vernoemd naar “het broeck van Lisse”, dat “het moeras van Lisse” betekent. Lisserbroek zit namelijk aan de rand van de Haarlemmermeer, op een plek die nooit volledig onder water heeft gestaan. Hierdoor ontstond er een moerassig gebied waar na de drooglegging het huidige dorp is gesticht. Je kunt een standbeeld van een veenarbeider en de oude kleine huisjes langs de Ringvaart terugvinden, als herinnering aan deze bijzondere geschiedenis. 
 

Landschap in omgeving IJweg in Lisserbroek met blauwe lucht met schapenwolken

Eindpunt

De route eindigt waar je bent gestart, bij Landgoed de Olmenhorst. Heb jij zin gekregen om de prachtige omgeving te gaan verkennen tijdens deze wandelroute? Bekijk dan snel de gehele route via onderstaande link! 

Meer over het startpunt

Startpunt route
Landgoed de Olmenhorst
Lisserweg 48
2165 AS Lisserbroek
Nederland