Samen worden wij C.

Al jaren zijn de inwoners van Haarlemmermeer vertrouwd met Schouwburg De Meerse, Poppodium Duycker, de Bibliotheek Haarlemmermeer, Kunstencentrum Pier K en Podium voor Architectuur. Verschillende organisaties, elk met een rijke traditie, die overkoepeld worden door Het Cultuurgebouw. Begin januari 2023 gaat er een frisse wind waaien in Haarlemmermeer. Dan gaan al deze organisaties namelijk samen verder als C. En dat biedt mooie kansen!
Logo C. op dak van gebouw

C. (je spreekt het uit als Cee-punt) is meer dan een nieuwe naam, logo en huisstijl. C. staat voor een koerswijziging en een nieuwe, gezamenlijke stip op de horizon. C. werkt aan een intensieve samenwerking tussen de verschillende disciplines. C. verbindt inwoners, organisaties en het onderwijs in Haarlemmermeer. C. kijkt voorbij de grenzen van de afzonderlijke culturele functies en zoekt naar onderlinge dwarsverbanden. Dankzij deze samenwerking biedt C. een bruisende, inspirerende en open omgeving voor kunst, cultuur, ontspanning en kennis. Iedereen in Haarlemmermeer is welkom bij C.

Door de intensieve samenwerking tussen de verschillende disciplines vinden allerlei leuke kruisbestuivingen plaats. Een voorleesmiddag in de bieb met muziek erbij. Een toneelklas die een voorstelling geeft in het theater van C. Of een band van de muziekschool die optreedt op het poppodium. Met een gezamenlijk aanbod verrast C. de inwoners van Haarlemmermeer met een aantrekkelijk programma. 

Verschillende websites bekijken om te zien wat er op cultureel gebied te doen is? Die tijd is voorbij! Vanaf 10 januari vind je het gehele aanbod overzichtelijk op cpunt.nl, de nieuwe website van C.

Om de lancering van C. niet ongemerkt voorbij te laten gaan, organiseert C. voor alle inwoners van Haarlemmermeer een gratis toegankelijke feestmiddag op zaterdag 14 januari van 13:00 tot 19:00 uur in C. Hoofddorp, aan het Raadhuisplein.

Op het programma staan onder andere de YouTuber Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas), muziek van Inge Lamboo en VIVID en het Comedy Café. Verder talrijke activiteiten voor jong en oud! Het volledige programma is terug te vinden op cpunt.nl.