Wandelen door het Haarlemmermeerse Bos

3,0 km
Parkeerplaats Bosweg
Deze route leidt je door het prachtige Haarlemmermeerse Bos. Dit groene bos zit vol verassingen, zoals een plas om in te zwemmen of een spartelvijver voor de kids.

Startpunt

De route begint vanaf Parkeerplaats Bosweg. Je kunt ervoor kiezen om meteen te starten, maar je kunt ook eerst even een kijkje nemen bij het Historisch Museum Haarlemmermeer.

mariott

1 Historisch Museum Haarlemmermeer

Tijdens een bezoekje aan dit overdekte museum, leer je meer over de geschiedenis van Haarlemmermeer. Het museum heeft een centraal plein met een nagebouwd dorpje inclusief school, bank, kerk en café! De Haarlemmermeerpolder werd drooggemaakt voor landbouwgrond. Daarom zie je hier de oude landbouwwerktuigen. Maar je ziet ook oude ambachten zoals een kruidenier of smid terug in het museum. Vanaf het Historisch Museum loop je door het bos richting de spartelvijver. Hier is een leuke speeltuin waar je kinderen zich wel een tijdje vermaken. Je kan hier zelfs met een zipline over het water heen. Pas wel op dat je niet nat wordt! Na de spartelvijver volg je de weg naar de recreatieplas, waar je een stuk langs het water kan lopen. 

historisch museum

2 Papa’s Beach House

Aan de recreatieplas vind je Papa’s Beach House. Dit paviljoen ligt aan het water. Je kan hier genieten van een lekkere lunch of heerlijk diner met gerechten van over heel de wereld. Nog even in het zonnetje nagenieten? Plof dan lekker in een strandstoel op het privéstrandje van het restaurant. 

Papa's

3 Claus Bowling

Vanaf Papa's Beach House loop je via de IJweg naar de Bosweg. Je komt uit op een parkeerplaats. Hier ligt Claus Bowling. Wil je jouw wandeling extra gezellig afsluiten? Ga dan lekker een potje bowlen.

Eindpunt

Vanaf parkeerplaats Bosweg kan je met auto, fiets of benenwagen weer terug naar huis. 

Startpunt route

Startpunt route
Parkeerplaats Bosweg
Naast Bosweg 19
2131LX Hoofddorp
Nederland