Wandelen door Hoofddorp: van toen naar nu

7,0 km
Station Hoofddorp
Deze route is 7 kilometer lang. Je loopt langs allerlei bijzondere gebouwen in Hoofddorp die al jaren oud zijn. Daarnaast kom je nog allerlei leuke horecaplekken tegen waar je wat kan eten of drinken.
Calatravabrug Luit

Startpunt

Vanaf station Hoofddorp loop je naar Graan voor Visch. Je loopt binnendoor langs de Ar-Rahman moskee en over de Opaallaan richting de Hoofdvaart.

hoofddorp station

1 Calatravabrug Luit

Op de Hoofdvaart kom je één van de 3 Calatravabruggen tegen: de Luit. De Calatravabruggen zijn functioneel maar ook kunstzinnig. De lange staalkabels die de brug dragen, zitten namelijk vast aan de spitse punt. Zo’n punt noem je ook wel een pyloon. De lengte van de pyloon van de Luit is maar liefst 48 meter. 

luit

2 Korenmolen De Eersteling

Je steekt de brug over naar de andere kant van de Hoofdvaart. Hier loop je weer in dezelfde richting terug richting het centrum van Hoofddorp. Onderweg kom je Korenmolen De Eersteling tegen. Deze molen komt uit 1856. Oorspronkelijk stond hij in het centrum van Hoofddorp, maar hij is in 1977 verplaatst naar zijn huidige plek. Je kunt hier tegenwoordig nog steeds diverse soorten meel, brood- en taartmixen en allerlei bakingrediënten kopen.

de eersteling

3 Fort van Hoofddorp

Naast Korenmolen De Eersteling vind je Fort van Hoofddorp. Je kunt op deze locatie theatervoorstellingen en concerten bijwonen in het openluchttheater. Wil je na een voorstelling een hapje eten? Dan kan je terecht bij restaurant Fort NOXX

fort hoofddorp

Eindpunt

Vanaf Fort van Hoofddorp loop je door naar de rotonde en ga je via de Kruisweg door naar de Prins Hendriklaan. Loop langs Cpunt en vervolg jouw weg terug naar station Hoofddorp.

Tip! Aan de Kruisweg zitten allerlei leuke eettentjes waar je kan lunchen of dineren. 
 

Startpunt route

Startpunt route
Station Hoofddorp
Mercuriusplein 30
2132HA Hoofddorp
Nederland