Bij Qunis: restaurant in rijksmonument Gemaal de Lynden

Kom een hapje eten in een echt rijksmonument en proef de lekkerste gerechten Bij Qunis. In het industriële rijksmonument, het voormalige Gemaal De Lynden, kun jij genieten van een uitgebreide groentekaart. Hierdoor is het restaurant in het stoomgemaal een must visit voor vegetariërs en veganisten. En, extra pluspunt, naast het unieke decor werkt Bij Qunis vooral met lokale seizoensproducten.
Restaurant bij Qunis

Gemalen Haarlemmermeer 

Bij Qunis is een restaurant dat is gevestigd in een van de drie gemalen die vroeger Haarlemmermeer droogpompten. Een unieke plek! Gemaal de Lynden ligt aan de noordzijde van de Haarlemmermeer bij het dorp Lijnden. Vanuit de grote raampartijen kijk je uit op de Ringvaart. De andere gemalen zijn Cruquius (nu een museum) en Leeghwater in het zuiden. Het restaurant heeft een sfeervolle industriele look waarbij je letterlijk een kijkje in de keuken krijgt. 

Restaurant voor vegetariërs en veganisten 

In maart 2015 opende Ronald en Tamara Kunis de deuren van hun restaurant in het Rijksmonument. De keuken van Bij Qunis is georiënteerd op groente. Dit halen ze het liefst uit eigen tuin. Vegetariërs en veganisten kunnen goed terecht Bij Qunis, want het menu biedt een breed aanbod. De gerechten worden gemaakt met lokale en verse producten.  

Interieur binnenkant restaurant bij Qunis
Bord Bij Qunis
Logo Qunis op witte muur in restaurant

Luxe uiteten Haarlemmermeer 

Bij Qunis is het luxe uiteten gaan! Kies voor één van de vier- tot zesgangenmenu’s. Het is dus uitgebreid tafelen! Je maakt zelf een keuze tussen vlees, vis, vegetarisch of veganistisch . De koks maken dan voor jou een menu afgestemd op jouw voorkeuren. Op de kaart kun je ook kiezen voor oesters, voorgerechten, hoofdgerechten of heerlijke desserts.  

Trouwlocatie of vergaderen in rijksmonument 

Wil jij trouwen Bij Qunis of iets bijzonders vieren met een hapje, drankje of diner? Dan heeft Bij Qunis eventueel voor jouw speciale ruimtes voor bijvoorbeeld een vergadering, familiediner of bruiloft. Je kunt kiezen tussen verschillende besloten ruimtes in het monumentale pand.  

Bij Qunis is een mooi restaurant op een monumentale locatie. Wanneer kom jij genieten van de groenterijke gerechten? 

Contact

Bij Qunis
Akerdijk 12
1175LE Lijnden
Nederland