Princen brouwerij: heerlijk pilsbier uit Halfweg

Pils is een ingewikkeld bier om te brouwen. De meeste brouwerijen richten zich op speciaal biertjes. Princen brouwt alleen pilsbier en is gevestigd in Haarlemmermeer. Sinds de Tweede Wereldoorlog kwam er slechts één pilsbrouwerij bij in Nederland en dat is Princen. Bezoek de Princen brouwerij in Halfweg op afspraak. Kom alles te weten over het ingewikkelde brouwproces van pils.
Brouwvaten in bierfabriek.

Het geheim van Princen bier

Licht, helder en vooral heel gevoelig. Dat maakt pils een moeilijk bier om te brouwen. In Nederland zijn er vijf bekende grote brouwerijen en weinig kleine zelfstandigen. Toch heeft Princen zich bewezen en is al ruim 8 jaar aan de weg aan het timmeren. Volgens de eigenaren van Princen is pils brouwen Champions League spelen en pils de Rolls Royce onder de biersoorten.

 

Verschil tussen pils en bier

Pils is wel bier, maar bier geen pils. Hoe zit dat toch? Pils heeft een heel ander brouwproces. De gisting van gerstemout vindt bij pils plaats op een lage temperatuur. Zo’n 12-17 graden Celsius. Daarna wordt het een paar wekenlang ‘gelagerd’ op een temperatuur rondom het vriespunt. Vervolgens wordt het bier ook nog eens gerijpt. Uiteindelijk heeft het pilsbier de bekende lichte goudgele kleur en een mooie witte schuimkraag!

Bierflesjes worden gevuld.
Biertjes.

Duurzaam en biologisch

Princen is een duurzame en biologisch opererende brouwerij. Tijdens een bezoek kom je daarover veel te weten. De grondstoffen van de pils zijn allemaal biologisch. Er worden geen kunstmatige smaakstoffen of chemicaliën toegevoegd. Ook werkt de brouwerij voor 75% op duurzame energie via wind en zon!

 

Proeflokaal bezoeken

Wil jij het maakproces met eigen ogen bekijken? Kom dan naar de brouwerij in Halfweg. Je moet wel een afspraak maken voorafgaand aan je bezoek. De brouwers geven je een kijkje in hun keuken en in het proeflokaal mag je uiteraard een pilsje proeven! Bij veel horeca en sportclubs staat Princen al op de tap.

Wil jij een biertje dat gebrouwen is in Haarlemmermeer drinken? Kies dan voor een pils van Princen!

Contact

Princen Brouwerij
Haarlemmerstraatweg 73G
1165 MK Halfweg
Nederland