Restaurant ’t Fort Vijfhuizen: culinair vakmanschap in voormalig fort

Heb jij wel eens gedineerd in een fort? In Fort Vijfhuizen is het gelijknamige restaurant een unieke plek voor fine dining en gastronomisch genieten. Bij het horeca-echtpaar Radboud en Ubavka Bos staat culinair vakmanschap al vele jaren hoog in het vaandel. Met veel passie en liefde runnen zij dit populaire fine dining restaurant op een historische en kunstrijke locatie. Het fort is onderdeel van de UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam.
Buitenaanzicht restaurant 'T Fort in Vijfhuizen

Restaurant in fort   

Het 19e-eeuwse fort in Vijfhuizen is goed bewaard gebleven. Met de twee andere forten in de gemeente Haarlemmermeer vormt het een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Op het forteiland vind je unieke ruimtes waaronder de kazemat en kruidloods. Naast het Kunstfort zijn verschillende kunstenaars met hun ateliers op het eiland gevestigd. Sinds 2005 is Restaurant ’t Fort Vijfhuizen open. De zoete inval van kunst en cultuur voel je op het hele forteiland. In het restaurant is ook veel wisselende kunst tentoongesteld. Het pand is een UNESCO monument en daarmee een unieke plek om te dineren. De ligging ten opzichte van de zon maakt ook het terras in de zomermaanden een populaire plek voor een drankje. Een oase van rust en groen.  

Blauwe entree deur van restaurant 'T Fort in Vijfhuizen
Interieur restaurant 'T Fort in Vijfhuizen
Het terras buiten bij 'T Fort in Vijfhuizen

Menukaart Restaurant in ‘t Fort 

Je kunt vijf dagen per week komen lunchen en dineren bij Restaurant ’t Fort. Ga jij al watertanden van escargots, gerookte eendenborst of truffel paddenstoelensoep? Er is voor hoofdgerechten een ruime keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Naast deze ‘haute cuisine’ is er een toegankelijke kaart met vier soorten van de bunkerburger. Houd je wel genoeg ruimte voor een dessert? De ‘Hemelse modder’ of ‘Death by chocolate’ wil je proeven! 

 

Feesten en trouwen in ‘t Fort 

Zoek je een locatie waar je met tot wel 250 personen terecht kunt? De verschillende ruimtes in het fort samen maken dit een unieke evenementlocatie. Voor zowel een congres, feest of bruiloft kun je hier terecht. Het fort is in de zomermaanden een populaire trouwlocatie. Trouwen kan zowel onder de bogen in het kazemat of in de tuin op het eiland. 

Contact

Restaurant t'fort
Fortwachter 3
2141 EE Vijfhuizen
Nederland