Monument van het jaar 2022: breng nu je stem uit!

De genomineerde locaties voor de verkiezing van Monument van het jaar zijn bekend! En jij kunt stemmen op jouw favoriet. De genomineerden zijn Fort van Hoofddorp, Restaurant Den Burgh en de Hooischuurboerderij in Spaarndam. Tijdens de Open Monumentendag op 10 en 11 september wordt de winnaar bekend gemaakt. Benieuwd naar deze locaties en hoe je je stem kunt uitbrengen? Lees dan verder!
Image
Drie genomineerde monumenten.
Image
Fort van Hoofddorp

Fort van Hoofddorp

Het Fort van Hoofddorp is in 2020 heropend na een grote renovatie. Het is nu een beleving waarbij cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Het fort is in ere hersteld, waarbij oude authentieke details bewaard zijn gebleven. Naast culturele activiteiten biedt het fort ook onderdak aan restaurant Fort NOXX. Meer informatie over het fort lees je op onze site! 

Image
Restaurant Den Burgh vanaf de voorkant.

Restaurant Den Burgh

Restaurant Den Burgh is een pareltje. Niet alleen het eten en de locatie maken dit tot een geliefde plek, ook het gebouw zelf is iconisch. Een monumentale boerderij die al jaren dienst doet als horecagelegenheid. Omgeven door een eigen moestuin, waarvan een gedeelte van de gerechten worden samengesteld. Meer weten over deze locatie? Lees dan verder! 

Image
Boerderij Blauhek

Hooihuisboerderij in Spaarndam

Deze hooischuurboerderij is een van de twee overgebleven boerderijen van deze soort in Haarlemmermeer. De boerderij is rond 1750 gebouwd en is 1976 volledig gerestaureerd. Na een periode gebruikt te zijn als kantoorpand door het Recreatieschap Spaarnwoude heeft de boerderij nu weer een woonbestemming. Om deze boerderij heen bevindt zich Camping Blauhek, vernoemd naar de originele naam van de boerderij. Meer weten over deze camping? Lees dan verder! 

De keuze is aan jullie! Welke van deze monumenten verdient het volgens jou om de titel 'Monument van het jaar 2022' te krijgen? Breng je stem uit via onderstaande button.