WACHT! KIJK en MAAK. Kunstenaarsblik op Fort bij Aalsmeer - Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer

Verschillende kunstenaars geven hun blik op het Fort bij Aalsmeer. De activiteit is op zaterdag 3 en zondag 4 juni van 12.00 tot 16.00 uur te bezoeken.
Wacht kijk en maak kunstposter.

Werelderfgoed in beeld

Een weekend lang reflecteren kunstenaars op 'wat er is' op het Fort bij Aalsmeer in Rijsenhout. Doel van deze manifestatie is om in beeld te brengen welke unieke kwaliteiten deze werelderfgoedplek heeft. Aanleiding hiervoor is de toekomstige transformatie van het fort als een plek voor recreatie, cultuur en creativiteit. Door met een kunstenaarsblik te kijken wordt je als bezoeker meegenomen in de verborgen potentie van het hele fortterrein. Wacht, kijk en maak, en laat je verrassen.

Het Fort bij Aalsmeer heeft de beschermde status van UNESCO erfgoed, en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam (Hollandse Waterlinie). Het fort ligt aan de Ringvaart, op de grens van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug.

Deelnemende kunstenaars: Paul Bos, Barta de Broekert, Ianthe Elbers, Martine Goulmy, Jantine Hos, Robbert Jan du Rieu en Willemien Slot. Curator: Monika van der Ent (C.)