Stoomgemaal Halfweg - Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer

Draaiend stoomgemaal met 100-jarige stoommachine in Stoomgemaal Halfweg.
3 en 4 juni
Smid in stoomgemaal Halfweg

Stoomgemaal Halfweg

Een leuk uitje met kinderen tijdens Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer is een bezoek aan Stoomgemaal Halfweg. Dat draait op 3 en 4 juni onder stoom! Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Naast de grote, stampende stoommachine zijn er draaiende modelstoommachines, een smid die gloedvol vertelt over vuur en ijzer en kinderen ook de smeedhamer laat hanteren, een fotobingo én kinderen kunnen een stoomdiploma halen door naast de smid ook de stokers te helpen kolen in de stoomketel te scheppen.

Dit jaar viert Stoomgemaal Halfweg, het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld, dat de huidige stoommachine en -ketel 100 jaar oud zijn. Ter gelegenheid hiervan zijn een speciale fotowand en een tentoonstelling van bijzondere objecten van het gemaal te zien. Een extra reden om op 3 en 4 juni naar Halfweg te komen!

De tickets kosten €10,00 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen (5 t/m 17 jaar) en CJP-houders. De museumkaart is niet geldig.

Combiticket Cruquius Museum en Stoomgemaal Halfweg

Bezoek Stoomgemaal Halfweg en Cruquius Museum in één weekend met het combiticket! Tijdens Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer krijgt u korting. Het combiticket is alleen te koop bij de kassa's van de musea en geeft korting op de toegang tot de twee stoomgemalen.

Prijzen

Volwassenen: €19
Jeugd 12 t/m 18 jaar en CJP: €11
Kinderen 4 t/m 11 jaar: €9,5
Kinderen tot 4 jaar gratis.
Let op: deze actie geldt niet in combinatie met de museumkaart.