Wickevoorter Stadsboeren - Ontdek Veelzijdig Haarlemmermeer

Verborgen in een gloednieuwe wijk in Cruquius vind je de Wickevoorter Stadsboeren. Ook hier is van alles te doen op zaterdag 3 en zondag 4 juni. Je kunt mee met een rondleiding of picknicken met lokale producten.
Wickevoortse stadsboeren

Rondleiding over de boerderij

Een boerderij midden in een woonwijk. Hoe ziet dat er uit? Groente telen zonder chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Hoe doe je dat? Hoe zorg je dat de planten en dieren gezond blijven?

Op al deze vragen en nog veel meer, krijg je antwoord tijdens een rondleiding over de boerderij van de Wickevoorter Stadsboeren. De verschillende percelen van de boeren liggen verspreid over de (toekomstige) woonwijk. Samen met de boer of boerin loop je langs de verschillende percelen. Je hoort wat er groeit en hoe er gezorgd wordt dat er lokaal, gezond voedsel beschikbaar is voor de inwoners van Wickevoort en andere aangrenzende gemeenten.

We lopen tijdens de rondleiding over de tuin, door de woonwijk, langs de varkens en langs de kippen. Delen van de route zijn onverhard en de weg is niet overal egaal. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de paden nat en modderig zijn. We adviseren stevige wandelschoenen.

Er kunnen per rondleiding maximaal 15 mensen mee. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@​dewickevoorter​stadsboeren.nl.

Picknick met lokale producten

Reserveer een picknickmand, kies een plekje en geniet van een heerlijke boerenlunch. Je kunt per mand opgeven of je er met 1, 2, 3 of 4 mensen van wilt eten. In totaal zijn er drie manden beschikbaar. Zowel bij de varkens, als op de tuin is er een mooie plek om te picknicken.

De picknickmand bevat onder andere:

  • biologische pistolets van bakkerij Dijkzeul uit Vijfhuizen;
  • jam van J'aime uit Santpoort Zuid;
  • Appelsap van Appel van Opa uit Aerdenhout;
  • en natuurlijk eieren van eigen boerderij.


De picknickmand is op te halen (en in te leveren) bij de boerderijwinkel van 'De Wickevoorter Stadsboeren'. Mail naar info@dewickevoorterstadsboeren.nl en geef aan voor hoeveel mensen je een mand wilt reserveren. Het is ook prettig om dieetwensen bij ons kenbaar te maken.