Leimuiderbrug: ontdek dit gezellige dorp aan de Ringvaart

Leimuiderbrug is een klein dorpje in de gemeente Haarlemmermeer, vlak boven het dorp Leimuiden. Leimuiderbrug is gelegen aan de zuidoostelijke rand van de Ringvaart. Dankzij de provinciale weg N207 die door Leimuiderbrug loopt vormt het plaatsje de verbinding met Leimuiden en Nieuw-Vennep. Om je een idee te geven hoe klein dit plekje is: in 2021 had Leimuiderbrug slechts 55 inwoners. Leuk weetje: er is een gelijknamige brug in Leimuiderbrug die over de Ringvaart loopt.
Ringvaart bij Leimuiderbrug met Grand Café de Parel op de achtergrond.

Zwarte dukdalven 

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. Leimuiderbrug is officieel zo klein dat het eigenlijk een buurtschap is in plaats van een echt dorp. Je kunt deze plek herkennen aan de dukdalven. Dit zijn de zware palen die je in het water kunt zien. Een dukdalf is een staande zware paal of constructie waar vaartuigen aan vastgelegd kunnen worden, als een soort anker. 

Restaurants in Leimuiderbrug 

Ondanks dat Leimuiderbrug een klein plaatsje is valt er genoeg te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk genieten van een hapje en een drankje met uitzicht over het water langs de Ringvaart bij Grand Café de Parel in Leimuiderbrug aan de Leimuiderdijk. Of je nu zin hebt in een lunch, een high tea of uitgebreid diner, je kunt hier allemaal voor terecht bij de Parel. 

Een stukje verderop vind je het gezellige Café Ruimzicht. Bij dit bekende gezellige bruine café aan de Ringvaart treden vaak bands op met muzikanten uit de omgeving. Heb je op zaterdagavond zin om te dansen? Dan ben je bij Café Ruimzicht aan het juiste adres. 

Kortom, er valt genoeg leuks te beleven in Leimuiderbrug! Bezoek dit unieke dorpje in Haarlemmermeer en geniet van de rust langs het water of van de gezelligheid in een van de plaatselijke cafés.