Anne Bosveld: eigenaar van restaurant Lola's

Anne Bosveld is pas 24 jaar. En toch heeft ze al haar eigen zaak: restaurant Lola’s aan de Ringvaart in Abbenes. Deze geboren en getogen Hoofddorpse voelt zich hier thuis. Tijdens haar studie aan de Hotelschool in Den Haag voelde ze steeds de drang om terug te gaan. En dat deed ze.
Bron: visithaarlemmermeer.nl

Passie gevonden

“Mijn idee was om voor een bank te gaan werken. Ik houd van cijfertjes. Daarom ging ik naar de Hospitality-opleiding van de Hotelschool, waar ik in februari 2023 afstudeerde.” Haar eerste stappen in de horeca, zette Anne Bosveld op 15-jarige leeftijd. “Bij La Place in de keuken. Op mijn 19e ging ik bij pop-uprestaurant La Floria in het Haarlemmermeerse bos werken. Tijdens corona heb ik daar heel veel gewerkt. Ik kon me daar enorm ontplooien en ik werd vrijgelaten om het horecavak te leren. Ik ben gelijk begonnen met de eigenaren toen zij het pop-uprestaurant startten. Je trekt samen op. Meedenken met het team, daar leer je veel van. Dat beviel me zo goed dat ik verder wilde. Hier is de liefde voor het horecavak ontstaan, hier vond ik mijn passie, die dus perfect paste bij mijn opleiding.” 

Zo zie je maar: als je uitspreekt wat je wilt, komen er mooie dingen op je pad.
Anne Bosveld

Een zaak aan het water

Het pop-uprestaurant La Floria was tijdelijk. “Dat wisten we. Dus toen de vergunning niet werd verlengd, ging ik met de eigenaar mee naar zijn nieuwe zaak in Haarlem. Ik hielp hem met het opzetten van de zaak. Na een jaartje was voor mij de uitdaging eraf. Het plan om voor mezelf te beginnen had ik al, maar ik wilde ervaring opdoen bij een grotere zaak. Dat werd Lowietje aan de Kaag. Het was precies het concept wat ik zelf voor ogen had. Een zaak aan het water. Tijdens de sollicitatie heb ik aangegeven dat ik plannen had om ooit voor mezelf te beginnen. Na een paar maanden kwam de vraag of ik Lowietje wilde overnemen. Zo zie je maar: als je uitspreekt wat je wilt, komen er mooie dingen op je pad”, Aldus Anne.

Symbolische naam

Anne Bosveld wilde sowieso een andere naam voor haar zaak. “Dan weten de mensen dat het nieuw en anders is. Ik wilde een korte catchy naam, maar niet mijn eigen naam. Lo komt van Lowietje. Vanwege de kans om de zaak over te nemen. La komt van La Floria, de plek waar ik mijn passie vond. De naam staat symbool voor de weg die ik heb afgelegd om hier te komen.” 

Net even anders

Lola’s onderscheidt zich van andere zaken omdat ze het allemaal net even anders doen. Anne: “We serveren lunch, borrel en diner. Voor de lunch hebben we shared lunch met een supertoffe lunchplank. Nederland heeft een borrelcultuur, daar focussen we op met de borrelkaart. Gasten kunnen gezellig een borrelplank delen. Het is veel meer dan nacho’s en bitterballen. Dinergasten komen vaak per boot aan. Die willen dan snel en lekker eten. Daar haken we op in: herkenbaar en uniek in de Lola-stijl. Je krijgt niet hetzelfde wat je overal krijgt. Onze burger is niet een hamburger met bacon en kaas, maar ook met pulled pork en gefrituurde uienringen.” Anne haalt inspiratie uit alles om zich heen. “Mensen kunnen bij Lola’s even lekker neerploffen voor een gezellig hapje en drankje. Daar is behoefte aan. De gasten komen overal vandaan per boot, per fiets of met de auto. In de zomer kan je terecht op het terras waar zo’n 80 plekken zijn. Binnen is plaats voor 120/130 mensen. Bij feesten kunnen er nog meer in. Ik merk dat mensen de drukte van de stad willen ontvluchten, een ontsnapping zoeken. Dat kan hier.” 

Mijn roots liggen hier, hier heb ik alles opgebouwd. Ik voel me nergens zo goed als thuis.
Anne Bosveld

Gezelligheid

Bij het woord ‘Haarlemmermeer’ denkt Anne Bosveld aan gezelligheid. “Ik vind het oprecht een gezellige gemeente met veel horeca, vooral in Hoofddorp. Er worden gave dingen georganiseerd en er wordt veel gedaan. Ik ken veel mensen. Ik krijg hier echt een thuisgevoel. Mijn roots liggen hier, hier heb ik alles opgebouwd. Ik voel me nergens zo goed als thuis.”

Toekomst

Anne Bosveld is niet op zoek naar snelle groei of uitbreiding. “Eerst hier een succes van maken, de aandacht bij Lola’s houden. Misschien is dat wel genoeg. Dat is dan prima. En je ziet: leeftijd is geen issue. Als je iets wilt, moet je ervoor gaan. Jaag je droom na, er is altijd een weg.”  Ben jij benieuwd naar restaurant Lola's? Lees hier voor meer informatie.