Ontdek de prachtige natuur van Haarlemmermeer

Op de fiets en al wandelend kun je de prachtige bossen en het polderlandschap van Haarlemmermeer het beste ervaren. In de natuurgebieden vind je niets dan rust, ruimte en vrijheid. Laat je via de kilometerslange dijken leiden langs de historische Stelling van Amsterdam, de waterpartijen, bollenvelden, bossen en stranden. Ontdek het Haarlemmermeerse Bos, de Groene Weelde, Park Zwanenburg en Spaarnwoude op je eigen houtje, of volg een van de mooie fiets- of wandelroutes door deze weelderige oases van rust. Welke plek ga jij als eerst verkennen?

Orchideeënroute

De Orchideeënroute leidt je langs plekken in het centrum van Hoofddorp waar in mei, juni en juli orchideeën bloeien. Bij orchideeën denk je al snel aan tropische gebieden, maar ook in ons volgebouwde Nederland komen deze wilde soorten voor.
2,1 km
Cultuurgebouw: het podium van Hoofddorp
Orchideeën in het wild in Hoofddorp
Bianca van Dijk

Bianca van Dijk, inwoonster van Hoofddorp en wandelaar

Bianca van Dijk komt oorspronkelijk uit Haarlem maar woont nu bijna 23 jaar in Hoofddorp. Ondanks dat ze momenteel thuis zit met een burn-out heeft ze hier een positieve draai aan gegeven. Ze gaat namelijk dagelijks wandelen in het prachtige Haarlemmermeerse Bos. Ze neemt vaak foto’s tijdens haar wandelingen die ze deelt via haar instagrampagina. Lees snel meer over Bianca’s passie voor wandelen door de mooiste stukjes van Haarlemmermeer. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de laatste nieuwtjes.