't Kabel: pittoresk dorp met spoorhuis en manege

Benieuwd naar de meest pittoreske plek van Haarlemmermeer? Die vind je ten oosten van Nieuw-Vennep, genaamd 't Kabel. De omvang van 't Kabel strekt zich uit als een lang lint langs de Venneperweg tot aan de Rijnlanderweg. Het dorp is vooral bekend onder paardenliefhebbers dankzij 4-sterren FNRS manege Stal 't Kabel. Hier kun je leren paardrijden of een plekje huren om je eigen paard te stallen.
Manege

Manege Stal in ‘t Kabel 

Stal ‘t Kabel is een erkende 4-sterren FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) manege. Dit betekent dat de manege aan alle strenge veiligheidseisen moeten voldoen die gesteld worden door de FNRS. Wil je paard leren rijden? Dan ben je hier aan het juiste adres. De lessen worden namelijk verzorgd door gediplomeerde instructeurs. Ook kun je hier je eigen paard of pony stallen in het pension.  
 

Spoorhuis in ‘t Kabel 

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. ’t Kabel is officieel zo klein dat het een buurtschap is in plaats van een echt dorp. Je kunt deze plek herkennen aan een huis met een bijzondere geschiedenis, ook wel “het mooiste plekje in Haarlemmermeer” genoemd, gelegen aan de Rijnlanderweg. 

Journalist Wim Wegman schreef een stuk over Spoorhuis 21 aan de Rijnlanderweg. De akkers rondom dit huis in buurtschap ’t Kabel zorgen voor een prachtig, weids uitzicht. Het is vast geen verrassing dat de bewoners van dit huis vaak te horen krijgen dat ze op het mooiste plekje van Haarlemmermeer wonen. 

Ben jij ook benieuwd naar dit pittoreske buurtschap? Breng deze plek dan gerust eens een bezoekje. Fiets of wandel langs de prachtige akkers of kom de paarden bewonderen bij manege Stal in ‘t Kabel. 

 

Beelden van Karel Gomes

Deze bijzondere kunstwerken zijn van de kunstenaar Karel Gomes. Je vindt zijn kunst op ver..
56,2 km
Weteringbrug: pittoresk dorpje in het zuiden van Haarlemmermeer
Beeld Karel Gomes in Haarlemmermeerse Bos. Recreanten: een vrouw met op haar schoot een baby maakt een praatje met een oude man. Tussen hen in, op de bank aan de rand van het meer, zit een jong meisje te zonnen