De Hoek: buurtschap bij Hoofddorp met populair bedrijvenpark

Vlak tegen het zuidoosten van Hoofddorp ligt De Hoek. Deze kleine buurtschap in gemeente Haarlemmermeer had in het verleden meer inwoners, maar in 2017 waren dit er nog maar 15. Een erg klein plaatsje dus, maar daarom zeker niet minder belangrijk! Het gebied van De Hoek bestaat vandaag de dag voornamelijk uit bedrijventerreinen. Dankzij de ligging vlakbij Schiphol Airport is De Hoek een essentiële plek in de omgeving en een belangrijk verkeerspunt.
Zonnepark De Groene Hoek met zonsopgang bij De Hoek.

Duurzaam gebouw voor FIFPro 

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. De Hoek is officieel zo klein dat deze plek een buurtschap wordt genoemd in plaats van een dorp. Je kunt De Hoek herkennen aan een modern duurzaam gebouw. Dit prachtige gebouw is op maat ontworpen voor FIFPro, een internationale koepelorganisatie voor profvoetballers. Speciale gravures herinneren de bezoekers aan de belofte van FIFPro om een bijdrage te leveren aan wereldwijde sociale rechtvaardigheid.  
 

Gunstige ligging bij Schiphol Airport 

Vanwege de ligging vlakbij Schiphol Airport en Hoofddorp is De Hoek een aantrekkelijke locatie geworden. Ook ligt hier het belangrijke gelijknamige verkeersknooppunt "De Hoek" dat in 2003 gevormd is door de aansluiting van A5 op de A4 van Den Haag naar Amsterdam. De Hoek wordt veel bezocht dankzij het bruisende bedrijfsleven. Bedrijvenpark Airport Business Park De Hoek is een divers bedrijvenpark dat de komende jaren nog verder zal worden uitgebreid en continue in ontwikkeling is. 
 

Vlindertuin De Hoek 

Bedrijvenpark De Hoek heeft een bijzondere ecologische toevoeging: een heuse vlindertuin. In 2016 heeft gemeente Haarlemmermeer samen met de Vlinderstichting op de Hoeksteen een schitterende vlindertuin voor vlinders en bijen aangelegd. De verschillende struiken, kruiden en bloemen trekken allerlei soorten vlinders aan. Op die manier ziet de omgeving van het bedrijvenpark er ook een stuk groener en aantrekkelijker uit.  

De meest aangetroffen vlindersoort is het mooie icarusblauwtje. Daarnaast zijn nog vier andere soorten gezien: het kleine koolwitje, de atalanta, dagpauwoog en de distelvlinder. Vooral in de zomer met mooi weer kun je de vlinder gemakkelijk spotten in de struiken van Vlindertuin De Hoek. Kom vooral eens langs bij dit bruisende bedrijventerrein en ontdek alle vlindersoorten!