Nieuwebrug: vind de rust tussen stad en dorp in Haarlemmermeer

Aan de Vijfhuizerdijk langs de Ringvaart in Haarlemmermeer vind je het dorpje Nieuwebrug. In dit kleine plaatsje woonden in 2005 zo’n 325 inwoners. Het is gelegen tussen bekendere steden en dorpen. Zo vind je aan de ene kant van het water de populaire stad Haarlem en aan de andere kant het dorp Vijfhuizen. In Nieuwebrug vind je de rust waar je in de drukke stad soms naar verlangt, zonder echt ver van de stad verwijderd te zijn.
Pittoresk huisje in Nieuwbrug aan de Ringdijk.

Iconisch huis in Nieuwebrug 

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. Nieuwebrug is officieel zo klein dat het eigenlijk een buurtschap is in plaats van een echt dorp. Je kunt Nieuwebrug herkennen aan een bijzonder huis met een opvallende gele gevel. 
 

Wat te doen in Nieuwebrug 

Nieuwebrug mag dan een klein plaatsje zijn, er valt wel degelijk wat te beleven! Je kunt heerlijk wandelen in de omgeving, maar er is ook gelegenheid om andere sporten te beoefenen. Zo vind je hier bijvoorbeeld het Tennis & Sportcentrum de Nieuwe Brug, met mooie buitenbanen waar je een potje tennis kunt spelen. Daarnaast zijn er verschillende binnenbanen beschikbaar. Je kunt hier dus echt bij elke weersomstandigheden terecht. 
 

Restaurants in Nieuwebrug 

Restaurants dichtbij Nieuwebrug vind je in Haarlem, zoals Restaurant Metzo en De Nieuwe Meerpaal. Als je wat langer in de omgeving wil blijven kun je kamperen bij Nieuwebrug op camping De Liede, aan de andere kant van de Ringvaart. Je kunt hier zelfs een gave blokhut huren, ideaal voor een korte staycation! 

Zoals je ziet valt er genoeg leuks te beleven in Nieuwebrug. Breng dit unieke dorpje in Haarlemmermeer gerust eens een bezoekje en geniet van het mooie uitzicht over de Ringvaart.