Keukenhof in Lisse: het mooiste bloembollenpark

Ieder voorjaar opent Keukenhof in Lisse haar deuren. In 2023 van donderdag 23 maart tot en met zondag 14 mei. Het landgoed trekt 1 miljoen bezoekers naar de bloembollen. Miljoenen tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiers bloeien vanaf medio maart. De tuin is daarna open tot medio mei gedurende acht weken. Hoogtepunt is ieder jaar het bloemenmozaïek dat het jaarthema verbeeldt en de bloeiende blauwe rivier. Op Keukenhof vinden ook veel evenementen plaats.
Gekleurde bloemenvelden tussen bomen bij de Keukenhof

Keukenhof Lisse bezoeken 

Lisse ligt vlakbij Haarlemmermeer. In het Keukenhofseizoen rijden er iedere dag bussen vanuit Hoofddorp naar Keukenhof (de Keukenhof Express). Ook kun je de omgeving goed per fiets ontdekken. Voor Keukenhof kun je online voordelig tickets kopen. Hiermee hoef je ter plekke niet in de kassa rij te staan. Er zijn twee ingangen om het park binnen te komen. Veel locals nemen een abonnement waarmee ze meerdere keren kunnen wandelen op het landgoed. 

Wat doen op Keukenhof? 

Op Keukenhof kun je heerlijk wandelen tijdens het voorjaar. Er zijn prachtige tuinen met allerlei soorten bloemen en planten die worden ingestuurd door Nederlandse bedrijven voor deze jaarlijkse expositie. In de paviljoens die verdeeld zijn over het park, zijn ook exposities met kunst en bloemsierkunst te bekijken. Een selfie bij de molen is natuurlijk een must. Je kunt hier ook opstappen voor een boottocht. Voor kinderen is er een speeltuin en er zijn regelmatig workshops. Vlakbij Keukenhof ligt ook een kasteel dat je het hele jaar door kunt bezoeken. 

Bloemencorso Bollenstreek 

Hoogtepunt voor de bollenstreek is het jaarlijkse bloemencorso. Praalwagens versierd met bloeiende bollen rijden in een optocht van Noordwijk naar Haarlem. De bloemencorsodag is de drukste dag van het jaar in de bollenstreek. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Kom op tijd of overnacht in Haarlemmermeer en neem de fiets. Je moet rekening houden met lange files op deze dag

Contact

Keukenhof
Stationsweg 166 A
2161 AM Lisse
Nederland