Beinsdorp: klein maar uiterst gezellig dorpje in Haarlemmermeer

Beinsdorp is een klein dorpje tussen Nieuw-Vennep en Hillegom en telt slechts rond de 1000 inwoners. De naam Beinsdorp is afgeleid van het grootste voormalig eiland van het Haarlemmermeer. De andere eilanden waren Vennip, waar Nieuw-Vennep vandaag de dag naar is genoemd, en Abbenes. Het dorp is dankzij de manege ook bekend onder paardenliefhebbers en er vinden verschillende jaarlijkse evenementen plaat zoals het muziekfestival Loca Live.
Ringvaart bij Beinsdorp met een boot.

Paardenstallen en paardrijlessen 

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. Je kunt Beinsdorp herkennen aan een paard. Op de Hillegommerdijk in Beinsdorp staat de prachtige manege genaamd Stal Jasper.  
 
Je kunt hier lessen volgen, een eigen paard of pony stallen en het winkeltje bezoeken. Ook organiseert de manege speciale activiteiten zoals cursussen en wedstrijden. Tip voor de kids: jonge kinderen van 5 tot 10 kunnen hier hun verjaardag vieren.  
 

Wat te doen in Beinsdorp 

Er valt veel te beleven in Beinsdorp. Local Live is een populair gratis festival dat is opgericht in 2007. Het festival wordt georganiseerd door de dorpsraad en een bewoner uit Beinsdorp. Getalenteerde bands en musici uit Beinsdorp en omstreken treden hier elk jaar op tijdens de laatste speeldag van tennistoernooi Roland Garros.  
 

Restaurants in Beinsdorp

Ook is er een gezellig restaurant. Bij Proeflokaal Bregje in Beinsdorp kun je terecht voor een heerlijke maaltijd. Bij mooi weer kun je genieten van een drankje in de zon op het terras aan de Rietkraag. Zoals Proeflokaal Bregje zelf stelt: waarom zou je zelf nog koken? 

Kom gerust eens langs in Beinsdorp om de omgeving te bewonderen of swing mee tijdens het plaatselijke muziekfestival Local Live festival aan het begin de zomer.