De beste maneges in Haarlemmermeer

Ben jij op zoek naar een goede manege om jouw paard te stallen of om paardrijlessen te volgen? In de prachtige omgeving van Haarlemmermeer vind je diverse natuurgebieden die je te paard kunt verkennen, zoals Spaarnwoude en het Haarlemmermeerse Bos. Wij zetten de beste maneges in deze mooie groene omgeving hier voor je op een rij!
Paardrijden
Paard en wagen
1

Haarlemmermeerse Bosmanege

Bij de Haarlemmermeerse Bosmanege in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp vind je de uitvalsbasis van Paardensportvereniging Haarlemmermeer. Deze paardensportvereniging is een overkoepelende organisatie van Ruitervereniging Haarlemmermeerruiters, Ponyclub Haarlemmermeerruiters en Menvereniging Haarlemmermeer. Deze prachtige locatie heeft vele rijmogelijkheden. Zo is de Bosmanege voorzien van een binnenbaan, een buitenbaan en twee mooie spring- en dressuurvelden. Ook is er een gezellige kantine waarbij je uitkijkt op de rijbanen. Voor paardrijden in Haarlemmermeer ben je bij deze grote manege in Hoofddorp aan het juiste adres! 

Adres: Haarlemmermeerse Bosmanege, Bosweg 1, 2131 LX Hoofddorp

Paard in stal
2

Stal ‘t Kabel

Stal ‘t Kabel in Nieuw-Vennep is dé ideale manege waar je met plezier kunt leren paardrijden. De paardrijlessen worden hier uitsluitend verzorgd door gediplomeerde instructrices. Als je hier komt paardrijden wordt je automatisch lid van de FNRS en krijg je een ruiterpaspoort. Hiermee worden jouw hippische vorderingen op wedstrijdgebied bijgehouden. Bij manege Stal ‘t Kabel kun je dressuur rijden en springen, maar ook lessen volgen en meedoen aan uitdagende wedstrijden. Bij deze manege moet je dus echt zijn als je verder wilt komen in de paardensport. Daarnaast is er een pension waar je jouw paard kunt stallen in een ruime en goed onderhouden accommodatie. 

 
Adres: Stal ‘t Kabel, Het Kabel 107A, 2153 MD Nieuw-Vennep

Pony hoofd
3

Ponyclub Ollie

Ponyclub Ollie bij Boerderij Ettingen in Haarlemmerliede is een gezellige pony manege waar je ponyrijlessen kunt volgen. Boerderij Ettingen is een biologisch bedrijf, dus de pony’s worden hier ook op een zo natuurlijk mogelijke manier gehouden. Ze leven hier zoveel mogelijk zoals ze in het wild ook zouden doen. Op die manier hebben de pony’s bij Ponyclub Ollie altijd de vrijheid om heerlijk buiten te bewegen, spelen en ravotten. Kinderen kunnen bij deze manege op een laagdrempelige manier kennismaken met de verzorging van een pony en het leren ponyrijden. Er zijn ook nog andere dieren aanwezig op de boerderij, zoals koeien, kalfjes, konijnen, katten en kippen. Kleine kinderen hebben hier gegarandeerd de tijd van hun leven! 

 
Adres: Ponyclub Ollie, Oude Notweg 1, 2065 AA Haarlemmerliede

Kind op paard
4

Stal Cruquius

Een andere manege in Haarlemmermeer is Stal Cruquius in het dorp Cruquius. Bij Stal Cruquius vind je een full-service pension-, trainings- en handelsstal voor paarden en pony’s. Deze 4-sterren stal is aangesloten bij de FNRS en is een Aequor-erkend leerbedrijf. In de stal is plek voor wel 25 paarden en pony’s. Ook is er een binnenmanege van 20 x 40 meter en een buitenmanege van 22 x 50. Daarnaast zijn er diverse paddocks, een overdekte stapmolen en longeercirkel en is de stal voorzien van diverse poets- en spuitplaatsen. Deze comfortabele manege heeft dus alles wat je nodig hebt voor jouw paard en zorgeloos te kunnen rijden! 

 
Adres: Stal Cruquius, Cruquiusdijk 68-B, 2142 ES Cruquius

drie paarden in de wei
5

Manege Spaarnwoude

In Halfweg vind je Manege Spaarnwoude. Deze 4-sterren manege bestaat al sinds 1978 en ligt in het groene recreatiegebied Spaarnwoude – het deelgebied Houtrak tussen Haarlem en Amsterdam. Het terrein van de manege grenst aan de vele ruiterpaden die het recreatiegebied rijk is zodat je vanuit hier makkelijk te paard de omgeving kunt verkennen. Op de manege vind je onder andere een binnen rijbaan van 20×40 meter en een rijbaan van 20×60 meter. Daarnaast 12 boxen met buitenluik, een stap/trainingsmolen, twee wasplaatsen en diverse poetsplaatsen. Ook is er een gezellige kantine en ruim terras met uitzicht op de rijbanen. Een complete manege dus waar je alles vindt wat jij en jouw paard nodig hebben. 

 
Adres: Manege Spaarnwoude, Houtrakkerweg 62, 1165 MX Halfweg