Houtrak: recreatiegebied langs het water in Spaarnwoude

Recreatiegebied Houtrak is onderdeel van het natuurgebied Spaarnwoude. Houtrak is een ideale plek voor hondenbezitters. Je vindt hier namelijk een prachtig groot losloopgebied waar je samen met je hond heerlijke lange wandelingen kunt maken. Maar ook voor mensen zonder hond is Houtrak een fijne bestemming, dankzij de prachtige natuur en weidse ruimte. In Houtrak Spaarnwoude kun je eindeloos wandelen en van de rust genieten.
Houtrak is een goede plek om vogels te spotten.

Losloopgebied voor honden 

Heeft jouw hond veel energie? Dan is de groene omgeving van Houtrak Spaarnwoude de ultieme plek om eens heen te gaan. In het noordelijke deel mogen honden namelijk heerlijk los rennen, zwemmen en ravotten. Het losloopgebied in Spaarnwoude is maar liefst 100 hectare groot, dus bereid je voor op een flinke wandeltocht. Let op: in het zuidelijke deel van Houtrak is wel een aanlijnplicht. 

Honden vinden het heerlijk om los te lopen en een stuk te kunnen rennen in een natuurgebied. Houdt jouw hond ook van zwemmen? Dan maak je jouw trouwe viervoeter helemaal blij hier. In de Grote Vijver, midden in het recreatiegebied, mag je hond het water in. Ideaal voor tijdens de warme zomermaanden, als je hond wel wat verkoeling kan gebruiken. 
 

Wandelen in recreatiegebied Spaarnwoude 

Ook voor wandelaars zonder hond is Houtrak in Spaarnwoude een fijne omgeving. Door de omvang van het gebied kun je hier een flinke wandeltocht maken. Houtrak is ontworpen door landschapsarchitect Jacoba Mulder en heeft diverse wandelpaden met prachtige bomen en gewassen.  

In de zomermaanden is Houtrak de locatie van verschillende outdoor festivals, zoals Awakenings en Latin Village. Of je nu zin hebt in een muziekfestival, een rustige dag in de natuur, of een heerlijke lange wandeling wil maken met de hond: in recreatiegebied Houtrak Spaarnwoude is alles mogelijk.  
 

Wandelen en paardrijden in Houtrak
Vissen in Houtrak

Fietsen langs molens

Bij deze bijzondere fietsroute hoort een speciale audiotour. De route leidt je dwars door ..
39,0 km
De Molen van Sloten
Fietsen op de Ringdijk met op achtergrond een molen

Contact

Recreatiegebied Houtrak Spaarnwoude
Haarlemmerstraatweg 7
1165 MJ Halfweg
Nederland