Park Vijfhuizen: nieuw recreatiegebied in Haarlemmermeer

Park Vijfhuizen is een van de nieuwste recreatiegebieden van Haarlemmermeer. In 2013 werd begonnen met de aanplanting. Met Europese subsidies kon de gemeente dit park aanleggen. Nu wordt het ieder jaar groener en steeds meer natuur. Het gebied sluit aan bij de Groene Weelde dat iets zuid-westelijker ligt. In het park is er een speeltuin voor kinderen. Ook is hier het monument en herdenkingsbos ter gedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp MH17.
Vrouw op picknickbank met zicht op speeltoestel in park vijfhuizen

Park bomvol wandelpaden en fietsroutes

In Park Vijfhuizen vind je vele verschillende wandelpaden en fietsroutes. Door de fietspaden sluit het gebied aan op de natuurgebieden Plesmanhoek, de Groene Weelde en het Haarlemmermeerse bos. In het natuurgebied is een knipoog naar de Big Spotters Hill aangebracht. De waterpartij heeft namelijk dezelfde vorm. Het recreatiegebied brengt je echt tot rust. Je kunt hier heerlijk door de natuur wandelen. Ook voor honden is Park Vijfhuizen een fijne plek. Een gedeelte van het park is een losloopgebied.

Herdenkingsbos als MH17 monument

We herinneren het ons allemaal nog. Op 17 juli 2014 stortte vlucht MH17 van Malaysia Airlines neer in Oost-Oekraïne. Daarbij kwamen alle 298 inzittende om het leven. Het bleek dat het vliegtuig neergehaald werd door een raket. Om de slachtoffers van deze vlucht te herdenken heeft Haarlemmermeer een herdenkingsbos gecreëerd. In het park zijn er 298 bomen geplant. Het groene lint ter gedachtenis aan de slachtoffers is een symbolisch voor elk slachtoffer. In Vijfhuizen ligt ook het MH17 monument.

vrouw wandelt met hond in park vijfhuizen
Speeltoestel in park vijfhuizen
Meisje en andere kinderen in speeltoestel in park vijfhuizen

Park Vijfhuizen bereikbaarheid

Wil je Park Vijfhuizen bezoeken? Je kunt hier gratis parkeren en het park is uitstekend bereikbaar. Volg de borden met ‘Expo Haarlemmermeer’ en daarna ‘Parkeren MH17’ voor ruime parkeergelegenheid bij dit recreatiegebied. Als je vanaf de treinstations Schiphol, Haarlem en Hoofddorp met openbaar vervoer verder wilt reizen, kun je de bus nemen. Stap op de bus R-Net 300. Het maakt niet uit of je uit Haarlem of Schiphol komt. Ook voor de ov-reizigers is de bushalte Expo Haarlemmermeer.

 

Ga jij binnenkort een keer langs bij dit nieuwe recreatiegebied in Haarlemmermeer?

Fortenfietsroute

Tijdens deze uitgebreide fortenfietsroute van maar liefst 42,8 kilometer kom je langs de b..
42,8 km
Kunstfort bij Vijfhuizen

Contact

Park Vijfhuizen
Vijfhuizerweg
2141 CP Vijfhuizen
Nederland