PARK21 in Hoofddorp: het nieuwe park van Haarlemmermeer


Dankzij de ontwikkeling van de Haarlemmermeer groeit het aantal inwoners van de gemeente in rap tempo. Hierdoor is er ook extra ruimte nodig waar inwoners hun vrije tijd kunnen doorbrengen. Daar biedt PARK21 in Hoofddorp de perfecte oplossing voor. PARK21 is een recreatiepark voor iedereen, met ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en enorm veel groen. Het gloednieuwe park ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep en is in totaal 1000 hectare groot.
Klimpark 21

Recreatiepark voor sportliefhebbers 

In PARK21 is voor sportliefhebbers genoeg te beleven. In het eerste deelgebied vind je het sportpark van honk- en softbalclub de Hoofddorp Pioniers. Er zijn verschillende wandelroutes, fietsroutes en ruiterpaden die dwars door het groene park slingeren. Deze paden brengen je bij verschillende onderdelen in het park, zoals het bijenpaleis, de biologische moestuin en speeltuin Kleiland voor de kids.  

PARK21 wordt samen met inwoners, bedrijven, boeren, investeerders en scholen ontwikkeld. Op die manier kunnen de inwoners van Hoofddorp zelf met plannen komen en wordt het echt een park voor én door iedereen. 
 

Klimmen bij Klimpark21 

Iets verderop ligt Klimpark21. Op deze bijzondere plek in PARK21, op de grens met Hoofddorp en Nieuw-Vennep, vind je een duurzaam en modern outdoor park. Hier kunnen beginnende en gevorderde klimmers deelnemen aan spannende klimroutes onder professionele begeleiding van kliminstructeurs. Er zijn vier verschillende routes om te klimmen, klauteren en ziplinen, met afwisselende hoogtes en uitdagingen. Wat dit klimpark extra bijzonder maakt, is dat het geheel vervaardigd is uit duurzaam materiaal.  
In PARK21 vind je ook het Electric Motorcross Park waar je een wild parcours kunt rijden op de motor. Ben je niet zo avontuurlijk? Bij de Parklanden boeren iets verderop kun je genieten van een boeren paasfeest of meedoen met het koeiendansen. Op deze prachtige plek kun je ook uitgebreid wandelen tussen de gewassen. In het najaar mogen bezoekers zelfs hun eigen aardappels rooien en frietjes bakken. 
 

De plannen voor PARK21 

Je vraagt je nu misschien af wanneer PARK21 klaar is. Goed nieuws: het eerste deel van PARK21 is al af en is volop in gebruik. Hier vind je bijvoorbeeld Klimpark21, sportcomplex de Pioniers en speeltuin Kleiland. Voor het gehele park is door de ontwikkelaars een Masterplan opgesteld. In dit plan voor PARK21 staan alle doelen en hoofdelementen van het park. 

In het westelijk deel komt het parkhart: een recreatieplas met horeca. In het oostelijk deel komt plek voor een evenemententerrein. Op de website van PARK21 kun je alle details van het plan en de voortgang hiervan bekijken. Maar ook zolang PARK21 nog in ontwikkeling is valt er al genoeg te beleven en is deze bijzondere plek zeker een bezoekje waard! 

Mountainbiken in Park 21
Landgoed Klein Vennep