Badhoevedorp: een van de vier grootste dorpen in Haarlemmermeer

Badhoevedorp hoort met maar liefst 11680 inwoners tot de vier grootste dorpen van Haarlemmermeer. Het dorp is vernoemd naar de in 1854 gebouwde modelboerderij De Badhoeve van Jacob Paulus Amersfoordt. Hij was tussen 1863 en 1869 burgemeester van Haarlemmermeer. In 1936 riep de Haarlemmermeerse gemeenteraad de Badhoevebuurt officieel uit tot Badhoevedorp. Vandaag de dag vind je in Badhoevedorp een prachtig groen dorp en een uitstekende verbinding met Amsterdam.
Foto Corendon-hotel bij Badhoevedorp. Hier staat een Boeing 747.

Iconische boerderij 

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. Je kunt Badhoevedorp herkennen aan een bijzondere boerderij. Boerderij Badhoevedorp is een gemeentelijk monument dat stamt uit het jaar 1860. Tegenwoordig wordt dit gebouw gebruikt als boerderij. Aan de voorzijde van het huis kun je drie zesruitse ramen ontdekken die de boerderij een authentieke uitstraling geven. Door de bijzondere bouwstijl is deze boerderij een officieel monument. 
 

Wat te doen in Badhoevedorp 

Er is van alles te beleven in dit gezellige dorp. Zo kun je bijvoorbeeld zwemmen in Badhoevedorp bij sportcomplex de Sporthoeve en kunnen de kinderen zwemles nemen bij zwemschool Vogel. Er zijn verschillende wandelroutes in het dorp. Heb je zin in een langere wandeling en wat meer natuur? Dan zit je zo in het Amsterdamse Bos wat vlak naast Badhoevedorp ligt. 
 

Restaurants in Badhoevedorp 

Ook zijn er verschillende restaurants te vinden in Badhoevedorp waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch of diner, zoals restaurant Later aan 't water en brasserie La Bouche. Daarnaast is een van de hoogtepunten in het dorp het jaarlijkse Stratengolftoernooi dat plaatsvindt in september.  

Kortom, er valt genoeg te zien en doen in dit gezellige dorp! Bewonder het gemeentelijke monument of kom een lekker hapje eten in een van de uitstekende restaurants van Badhoevedorp.