Schiphol Airport: de belangrijkste luchthaven van Nederland

De belangrijkste luchthaven van Nederland is Schiphol Airport. De luchthaven wordt ook wel Amsterdam Airport Schiphol genoemd, vanwege zijn ligging vlakbij de hoofdstad. Leuk weetje: Schiphol Airport is de enige grote luchthaven ter wereld die lager ligt dan het zeespiegelniveau. 4 meter onder NAP. Ook is Schiphol Airport de oudste internationale luchthaven die nog op dezelfde plek ligt als waar het eerste vliegtuig landde! Ontdek wat er allemaal te beleven valt op dit internationaal bekende vliegveld.
Schiphol tijdens een zonsondergang

Iconische Schipholtoren 

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke plaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. Schiphol herken je aan de verkeerstoren. De grote verkeerstoren op Schiphol-Centrum is in 2019 verbouwd. Toen deze Schipholtoren in 1991 in gebruik werd genomen telde Schiphol jaarlijks 250.000 vliegbewegingen. In 2019 waren dat er wel twee keer zoveel!  
 

Parkeren op Schiphol 

Voor veel reizigers die per vliegtuig naar hun bestemming reizen vanaf Schiphol Airport is het belangrijk dat ze hun auto veilig kunnen parkeren. Schiphol Airport biedt voldoende parkeergelegenheid. Zo kun je de auto kwijt op een van de grote parkeerterreinen waar 24 uur per dag camerabewaking is.  

Ook is er de optie om je auto overdekt te parkeren, tegen een iets hoger tarief. Wist je dat je jouw wagen zelfs bij de terminal neer kunt zetten? Met Terminal Valet Parking stap je uit bij de terminal waar jouw vliegtuig vertrekt. Vlak voor de vertrekhallen. Een medewerker van Schiphol parkeert jouw auto vervolgens op een veilige overdekte parkeerplek. Zodat je met een gerust gevoel op reis kunt.  

Vliegtuig bij Schiphol in de zonsondergang
Landschapsfoto bij Schiphol met vliegtuig en de Schipholtoren in beeld.

Openbaar vervoer naar Schiphol 

Laat jij jouw auto liever thuis? Pak dan een taxi naar Schiphol. Snel én makkelijk! Of pak een trein of bus. Schiphol Airport heeft ook een NS-station die heel goed bereikbaar is. Vanaf het station ben je met een pendelbus ben je zo bij de vertrekhal van de luchthaven. Word je door iemand gebracht of opgehaald? Via de Kiss & Ride zone op Schiphol zit je direct bij de vertrekhallen. 

Overnachten op Schiphol 

Heb je een vroege vlucht, of komt jouw vliegtuig laat aan? Dan kan het handig zijn om te overnachten op Schiphol. Er zijn verschillende hotels waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld het hippe citizenM Schiphol Airport Hotel, op 10 minuten loopafstand van het vliegveld. Dit moderne hotel is voorzien van alle gemakken en ingericht met trendy meubels. Op zoek naar een budget hotel? Voor een simpele overnachting kun je bij Hotel ibis Styles Schiphol een comfortabele kamer boeken. 

Shoppen op Schiphol Plaza 

Een winkelcentrum mag natuurlijk niet ontbreken op een internationale luchthaven. Bij Schiphol Plaza kun je naar hartenlust shoppen. Je vindt hier een breed aanbod aan restaurants en winkels. Van modewinkels en drogisterijen tot boekenwinkels voor een leuk leesboek voor onderweg. Ook kun je op Schiphol perfect winkelen voor cadeaus. Van tulpenbollen tot stroopwafels, alle typisch Hollandse items zijn hier te vinden. 

Spottersplek Schiphol 

Schiphol Airport is niet alleen een populaire bestemming voor reizigers, ook vliegtuigliefhebbers komen geregeld naar de luchthaven. Een speciale spottersplek op Schiphol is het Panorama Terras. Schiphol heeft in totaal zes landingsbanen. Vanaf het Panorama Terras heb je een mooi uitzicht over de landingsbanen met de vertrekkende en landende vliegtuigen. 

Er valt dus genoeg te zien en te doen op Schiphol! Verken de winkels van Schiphol Plaza. Shop voor een leuk souvenir of haal een lekkere maaltijd bij een van de restaurants. Op deze bruisende verkeershub valt dag in dag uit veel te beleven!