Dagje Schiphol – Dit is er allemaal te doen op Schiphol Airport

Schiphol Airport is niet alleen het grootste vliegveld van Nederland, maar ook een van de belangrijkste luchthavens van heel Europa. Dit moderne vliegveld in Haarlemmermeer bevindt zich in het hart van de Randstad, vlakbij Amsterdam. Schiphol is boordevol bedrijvigheid, winkels, hotels, cultuur en recreatie. Van urenlang winkelen en uitgebreid dineren tot vliegtuigspotten, ook wanneer je niet het vliegtuig pakt en op reis gaat – hier lees je wat er allemaal te doen is op Schiphol.
Schiphol Plaza

Vliegtuigspotten op Schiphol  

Schiphol Airport is natuurlijk de ultieme plek om vliegtuigen te spotten. Vliegtuigliefhebbers krijgen op Schiphol dan ook een plekje op de eerste rang. Op het Panoramaterras en langs de Polderbaan en de Buitenveldertbaan zit je gegarandeerd goed om vliegtuigen te kijken op Schiphol. Je kunt je hier urenlang vermaken met alle actie op het platform en in de lucht. Het is ook de perfecte plek om mooie foto’s van jouw favoriete vliegtuig te maken!

Schiphol Plaza
Schiphol plaza

Speurtocht en rondleiding op Schiphol   

Wil jij meer leren over de geschiedenis en het verhaal achter Schiphol? Dan kun je meedoen aan de speciale Schiphol speurtocht! Deze speurtocht bestaat uit 14 vragen en waarmee je een heleboel interessante plekken kunt ontdekken die je veel vertellen over de luchthaven. Van reizen tot duurzaamheid en van kunst tot geschiedenis: alles komt voorbij in deze leuke speurtocht. Ook kun je meedoen aan een rondleiding op Schiphol en een kijkje nemen achter de schermen – leuk en leerzaam voor de kids! 
 

Shoppen op Schiphol   

Een ander belangrijk element van deze grote luchthaven is het winkelgebied. Bij winkelcentrum Schiphol Plaza kun je dan ook naar hartenlust shoppen. Je vindt hier een breed aanbod aan winkels, van modewinkels en drogisterijen tot boekenwinkels en boetiekjes. Ook kun je op Schiphol Airport perfect winkelen voor leuke cadeaus – van tulpenbollen tot luxe parfums, de opties zijn eindeloos. Shop till you drop! 

Panoramadek Schiphol

Restaurants op Schiphol   

Tijdens een dagje Schiphol wil je natuurlijk ook even lekker ontsnappen en genieten van een hapje en een drankje. Gelukkig zijn er op deze luchthaven enorm veel leuke restaurants en cafés waar je uit kunt kiezen. Van koffietentjes en lunchrooms tot restaurants, je vindt het hier allemaal. Ga jij voor een heerlijke pasta of kies je voor een gezonde salade? Ook ben je hier voor cocktails aan het juiste adres. Bij The Upper Floor Bar heb je een prachtig uitzicht op de start- en landingsbanen – de ideale plek om een drankje te doen en een gezellig dagje Schiphol af te sluiten. 
 

Zoals je ziet valt er genoeg te ontdekken op Schiphol Airport! Verken de winkels van Schiphol Plaza, shop voor een leuk souvenir of doe een gezellig drankje aan de bar – op deze bruisende luchthaven valt elke dag wel iets bijzonders te beleven.