Bereikbaarheid

Haarlemmermeer is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf verschillende plekken in de regio. En wist je dat je ook kunt reizen met je betaalpas? Zo hoef je geen kaartje meer te kopen of een OV-chipkaart te hebben.

Vanuit Amsterdam CS stopt de trein naar Haarlem en Zandvoort ook op NS-station Halfweg-Zwanenburg. De trein vanuit Amsterdam CS naar Leiden stopt onderweg op Schiphol Airport, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.  

Vanuit Haarlem is Hoofddorp goed te bereiken met buslijn 300 en 340. 

Plan je reis voor op op 9292OV

Reisticket Amsterdam en Regio

Een eenvoudige en handige manier om de regio Haarlemmermeer en Amsterdam te verkennen is met het Amsterdam & Region Travel Ticket. Dit handige multifunctionele ticket biedt onbeperkt openbaar vervoer met bus, tram, trein en metro in de hele regio. Je kunt je ticket online kopen of bij het IAmsterdam Visitor Centre en geselecteerde balies voor vervoersbewijzen. Lees meer.

 

Haarlemmermeer is goed bereikbaar met de auto via de rijkswegen A4, A5, A9, A44 en A200. De provinciale wegen die Haarlemmermeer doorkruisen zijn N201, N205 en N207. Er is voldoende parkeergelegenheid in Haarlemmermeer. Kijk hier voor de parkeertarieven.  

Er is niets leukers dan een mooie fietstocht maken door de prachtige omgeving van Haarlemmermeer. Fiets langs de forten van de Stelling van Amsterdam, door de natuur in het Haarlemmermeerse bos, of langs het water aan de Ringvaart. Lees hier waar in Haarlemmermeer je allemaal een fiets kunt huren, voor een heerlijk ontspannen dagje uit. 
 

In Haarlemmermeer kun je via felyx een elektrische deelscooter huren. De aanbieder werkt met een app om de scooters te reserveren en activeren. In de app zijn de servicegebieden, de zones waar de scooters staan, makkelijk te vinden. Ook is in de app te zien waar de ‘no parking zones’ zijn en op welke plekken de reservering tijdelijk te beëindigen is. Hoe dit precies werkt, wordt uitgelegd in de app. Iedereen met een rijbewijs kan de snorscooters (geen helmplicht, 25km/u) en de bromscooters (helmplicht, 45km/u) gebruiken.