Nieuw-Vennep: een van de twee grootste dorpen van Haarlemmermeer

Vlakbij Schiphol vind je Nieuw-Vennep, een van de twee dorpen die zijn gesticht na de drooglegging van het Haarlemmermeer. Hoofddorp was het tweede dorp. Sinds de jaren ‘ 50 heeft Nieuw-Vennep een bijna enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van de ongeveer 2.900 inwoners die het dorp telde in 1958 is dit uitgegroeid tot maar liefst 31.415 in 2021! In Nieuw-Vennep valt van alles te beleven. Lees snel meer over de gezellige winkelcentra en restaurants van Nieuw-Vennep.
Hardloper in Venneperhout.

De Calatravabruggen van Nieuw-Vennep 

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. Je kunt Nieuw-Vennep herkennen aan een van de Calatravabruggen. Dit zijn drie bruggen over de Hoofdvaart, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava.   
 
Omdat de bruggen lijken op snaarinstrumenten zijn ze vernoemd naar de harp, citer en luit. De Harp is maar liefst 143 meter lang. Deze bijzondere bruggen liggen allemaal langs de Hoofdvaart, een belangrijke waterweg in de Haarlemmermeerpolder. 
 

Restaurants in Nieuw-Vennep 

In Nieuw-Vennep vind je een ruim aanbod van top restaurants. Zo kun je bij restaurant Massada terecht voor een heerlijke lunch of diner. Bij restaurant Venneper Lodge kun je bij mooi weer ook buiten eten op het comfortabele terras. Voor de kids is er zelfs een speeltuin! 

Liever zelf voor chef spelen? Haal dan de beste verse ingrediënten bij de boerderijwinkels in Nieuw-Vennep. Van Wees Boerenkaas aan de Rijnlanderweg heeft een groot aanbod kazen van hun eigen koeien. Bij boerderij Elisabeth Hoeve vind je een landwinkel waar je verse groenten, vlees en eieren kunt halen, om zelf het lekkerste gerecht mee te bereiden. 
 

Wat te doen in Nieuw-Vennep 

Er valt veel te zien en doen in Nieuw-Vennep. Hou je van shoppen? Neem dan eens een kijkje bij winkelcentrum De Symfonie en winkelcentrum Getsewoud. Hier vind je een ruim aanbod leuke winkels. Van slagers en bakkers tot boekenwinkels en kledingwinkels, Nieuw-Vennep heeft het allemaal! 

In winkelcentrum De Symfonie vind je ook het centrum voor kunst en cultuur Pier K. Dit is de plek voor dans, beeldende kunst, muziek en theater in Nieuw-Vennep. Dit bloeiende instituut voor cultuuronderwijs organiseert ook inspirerende workshops, cursussen en andere activiteiten. Bekijk de website om te zien wat er allemaal op de agenda staat. 
 

Overnachten in Nieuw-Vennep 

Ben je van plan wat langer te blijven? Dan zijn er prima hotels in Nieuw-Vennep waar je kunt overnachten. Bijvoorbeeld bij hotel De Rustende Jager, waar ook een heerlijk restaurant zit. Je kunt ook kiezen uit verschillende B&B’s in Nieuw-Vennep, zoals het gezellige Bed & Breakfast Madeleine, iets verderop in Lisse. 

Of je nu komt om heerlijk te dineren bij een van de restaurants, te shoppen in de winkelcentra of het Transport Museum te bezoeken, één ding is zeker: er valt genoeg te ontdekken in Nieuw-Vennep!