Elisabeth Hoeve: landwinkel en zelfoogsttuin in Nieuw-Vennep

Een onderdeel van het landbouwbedrijf van de gebroeders Ham is de Elizabeth Hoeve. De Elisabeth Hoeve is gelegen in Nieuw Vennep. Bij de moderne boerderij van de gebroeders Ham is een landwinkel en zelfoogsttuin. Op de boerderij vindt vooral akkerbouw plaats. Op deze boerderij zijn ook schoolklassen welkom om te leren over de herkomst van eten.
Binnenhalen van de oogst bij de Elisabeth Hoeve

Boerderijwinkel en zelfoogsttuin 

Bij de Elizabeth-Hoeve vind je ook een winkel. De winkel is gevuld met eieren, aardappelen en uien. Allemaal direct vers van de boer. Verser dan dit ga je de producten niet vinden. Je kunt altijd even de winkel binnen lopen. Van mei tot september mag je ook zelf aan de slag in de zelfoogsttuin. Hiervoor wordt je lid voor een vast bedrag per jaar. Je kunt dan alle weken zelf je groenten en aardappelen komen oogsten. Je boodschappen zijn dus vers van het land en zelf geoogst.  

Programma voor scholen 

Dat patat niet aan struiken of bomen groeit weten niet alle kinderen. Met een leuke excursie op het boerenbedrijf vertelt Anneke alles over het proces van aardappel tot patat. De kinderen zien met eigen ogen wat er allemaal bij het telen komt kijken en de meesten komen voor het eerst in hun leven op een boerderij. De excursies zijn op doordeweekse dagen dinsdag, woensdag en donderdag en vinden plaats in samenwerking met Stichting Educatief Platteland.  

Aan het werk bij het sorteren van aardappels bij de machine
Voorkant van de Elisabeth Hoeve in Nieuw Vennep

MeerBoerenwandelpad “De Elisabeth Route” 


Het MeerBoerenwandelpad van 4,3 kilometer voert je langs velden waar verschillende gewassen worden geteelt zoals aardappelen, bieten, granen en uien. Tijdens de wandeling kun je gebruik maken van de brug naar Landgoed De Olmenhorst(#). Je wandelt dwars door de akkers en over smalle paden van gras. Kijk je ogen uit naar bloeiende kruiden en veldbloemen. Onderweg kom je bordjes met informatie over de teelt en omgeving tegen. Uiteraard zie je de boer met eigen ogen aan het werk. 

Gebroeders Ham: een uniek bedrijf 

Met de een caravan- en botenstalling, zorgboerderij en Elizabeth Hoeve hebben de Gebroeders Ham een heel uniek bedrijf. Maar er is meer. Ieder jaar zaaien ze voor bekende merken het akkerland in met een logo. Eerder deden ze dit al voor Unox, Aviko en NH Hotels. De reclameboodschap is vanuit de lucht te zien als je in het vliegtuig zit. 

Contact

Elizabeth Hoeve
Hoofdweg 1379
2151 MA Nieuw-Vennep
Nederland