Boerderijwinkel de Landyn Zwaanshoek – biologische producten

Verse biologische groenten op je bord van de boerderijwinkel van de Landyn. Alles is geteelt in het eigen tuinbouwbedrijf in Zwaanshoek. Altijd al een kijkje willen nemen bij een boerenbedrijf? Bij de Landyn mag dat! De Landyn startte in 1985 en bij het familiebedrijf is ook een boerderijwinkel. De groenten die het tuinbouwbedrijf teelt, verkopen ze op het erf. Ook kun je verse eieren kopen en zijn er schapen die grazen op het perceel.
Interieur boerderijwinkel de landyn

De tuinderij van de Landyn 

Alle groenten worden sinds de start op biologische wijze geteeld in de tuinderij van de Landyn. Dit wil zeggen dat de boer bij het telen geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. De groente krijgt de tijd om te groeien en het proces wordt niet versneld door kunstmest, kunstlicht en extra warmte. Een natuurlijk verloop van het proces heeft geen invloed op de smaak, kwaliteit en houdbaarheid van het product.  

Vergeten groenten  

In de tuinderij van de Landyn worden veel vergeten groenten geteeld die je niet snel meer in de winkel tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan de snijbiet, rammenas, groentelof, aardperen, raapstelen, pastinaak of knolselderij. Op de website van Landyn vind je heerlijke recepten om hier mee te koken. Wil je iedere week verse groenten? Neem dan een groentepakket abonnement. Je kunt die iedere week op vrijdag of zaterdag bij Landyn ophalen. Het pakket heeft altijd aardappelen, groenten en fruit.  

Overdekte kas met planten bij Landyn
Tuin met tulpen in bloei bij boerderijwinkel Landyn
Medewerker bezig met jonge plantjes buiten bij boerderijwinkel Landyn
2 bloemkolen van landyn

Biologische boerderijwinkel   

In de boerderijwinkel van de Landyn worden natuurlijk de eigen geteelde groenten, kruiden en verse eieren verkocht. Ook is dit een goed adres voor vers fruit uit de buurt en andere biologische levensmiddelen zoals pasta, rijst en muesli. Je vindt er zelfs honing en wijn. In de boerderijwinkel kun je dus terecht voor heerlijke verse lokale producten.  

Schooltuintjes en excursies 

Van mei tot september komen schoolklassen uit de buurt wekelijks naar de Landyn. Ze beheren hier hun eigen schooltuintjes. Zo leren de kinderen met al hun zintuigen wat er bij het telen van groenten en fruit komt kijken. Ook op andere dagen zijn er excursies met groepen kinderen op het erf. Zo zien velen dat het niet slecht is om met je handen te leren werken.   

Contact

Boerderijwinkel de Landyn
Spieringweg 1228
2136 LR Zwaanshoek
Nederland