Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens: verse paling in Burgerveen

De palingrokerij van Dirk en Anneke Eveleens is een begrip in Burgerveen, Noord-Holland. Hier kun je 365 dagen per jaar terecht voor verse gerookte paling. Ruim vijftig jaar geleden begon Dirk Eveleens in Burgerveen met het roken van paling, maar door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip. De verse producten van de palingrokerij vind je niet alleen terug in de gezellige winkel, maar ook op de menukaarten van goede restaurants in de wijde omtrek.
Paling aan het roken

Hoe werkt een palingrokerij? 

Elke dag wordt er verse paling gerookt bij de palingrokerij van Dirk en Anneke. De paling wordt in zuiver water gekweekt en in bunnen bewaard. Deze hangen in de Ringvaart. Vervolgens wordt de paling schoongemaakt en gepekeld. Dan wordt de paling gespoeld en geregen aan pennen om te drogen. Intussen worden de rookkasten op temperatuur gebracht met aanmaakhout. Is de rookkast op tachtig graden? Dan komt het eikenhout op het vuur en kan het roken beginnen. Voor het roken van de paling gebruiken Dirk en Anneke uitsluitend eikenhout. Dit zorgt voor een specifieke rooksmaak! 

Bereikbaarheid Eveleens Burgerveen 

De palingrokerij heeft een ruime parkeerplaats waardoor het winkeltje goed te bereiken is met de auto. Maar je kunt ook plaatsnemen aan een van de picknicktafels langs de waterkant of op het gezellige terras. Omdat de palingrokerij aan de Westeinderplassen ligt, is de palingrokerij van Dirk en Anneke Eveleens ook goed te bereiken met een bootje.    

Terras aan het water bij palingrokerij Eveleens
interieur van palingrokerij Eveleens

Contact

Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens
Leimuiderdijk 227
2154 MN Burgerveen
Nederland