Aalsmeerderbrug: ontdek dit groene buurtschap in Haarlemmermeer

Aalsmeerderbrug is een buurtschap in Haarlemmermeer. Deze mooie plek telt slechts zo’n 500 inwoners en ligt naast Aalsmeer aan de Ringvaart. Dit kleine dorpje bevat een aantal bijzondere locaties, zoals het Fort bij Aalsmeer en het luchtoorlog- en verzetsmuseum CRASH ‘40-‘45. Ook zijn er voldoende groene plekken waar je van het mooie landschap kunt genieten, zoals het weiland van Boer Bos en Showkas de Arendshoeve.
Ringvaart en brug naar Aalsmeer.

CRASH ‘40-’45 

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. Aalsmeerderbrug is officieel zo klein dat het een buurtschap is in plaats van een echt dorp. Je kunt deze plek herkennen aan het vliegtuig van luchtoorlog- en verzetsmuseum CRASH ‘40-’45, gehuisvest in het Fort bij Aalsmeer, dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. 

Dit museum vertelt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. De missie van het museum is het bevorderen van de instandhouding en verspreiding van kennis en inzicht met betrekking tot de luchtoorlog in WO II om op die manier voornamelijk bij jongeren bewustwording en empathie te creëren. Op die manier kunnen zij betekenis leren geven aan de fundamentele grondrechten en aan de vrijheid van de mens. 
 

Wat te doen in Aalsmeerderbrug 

Er zijn verschillende interessante plekken te ontdekken in Aalsmeerderbrug. Bijvoorbeeld het Dijkhuis, waar activiteiten voor de inwoners van Aalsmeerderbrug en Oude Meer worden georganiseerd. Showkas de Arendshoeve is een bijzondere en authentieke evenementenlocatie die bezoekers een groene beleving met duurzame insteek geeft.  

Daarnaast is er het ecologisch beheerde weiland van Boer Bos, waar je op 20 hectare aan weiland altijd schapen kunt vinden en vers lamsvlees en wol kunt kopen.  

Kortom, er valt genoeg te beleven in Aalsmeerderbrug. Kom eens langs voor een leerzaam bezoek aan oorlogsmuseum CRASH ‘40-’45 of ontdek de prachtige weilanden!