Schiphol-Rijk: bruisend bedrijventerrein bij luchthaven Schiphol

Vlak naast luchthaven Schiphol vind je de plaats Schiphol-Rijk. Deze bruisende plek is vernoemd naar het voormalige dorp Rijk, dat in de jaren vijftig is verdwenen om plaats te maken voor Schiphol-Centrum. Tegenwoordig is Schiphol-Rijk het kloppende economische hart van Haarlemmermeer, met veel grote bedrijven en kantoren.

Leuk weetje: in Schiphol-Rijk zijn de straten vernoemd naar vliegtuigfabrikanten, zoals de Bellsingel, Fokkerweg en Koolhovenlaan. Schiphol-Rijk ligt tegen het voormalige fabrieksterrein aan van de bekende vliegtuigbouwer Fokker.
Kantoorpanden en hotels in Schiphol-Rijk.

Hilton hotel Schiphol-Rijk  

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. Je kunt Schiphol-Rijk herkennen aan het Hilton luchthavenhotel. Dit moderne aan de Schiphol Boulevard is ontworpen door architectenbureau Mecanoo, in samenwerking met The Gallery HBA uit Londen.  

Het Hilton Amsterdam Airport Schiphol is een echte blikvanger. Het gebouw heeft een uniek ruitvormig tegelpatroon dat is opgebouwd uit drie lagen. De ramen hebben een bijzondere diamantvorm. Je kunt het hotel met de speelse gevel en het hoge atrium zelfs hoog in de lucht vanuit het vliegtuig al herkennen! 
 

Bedrijventerrein Schiphol-Oost 

Ook zijn er genoeg bedrijven in, Schiphol-Rijk die je kunt vinden op bedrijventerrein Schiphol-Oost. Op dit terrein zitten grote bedrijven zoals als Schiphol Group, KLM en Microsoft. Maar op dit veelzijdige business park vind je ook kleinere ondernemers, van koffiemakers tot reclamebureaus. 

Het dynamische Schiphol-Rijk trekt enorm veel dromers, durvers en doeners. Het business park is erg populair onder jonge ondernemers die geloven in de kracht van samenwerken en verbinden. Dankzij de ligging bij de luchthaven, snelweg en het treinstation is het bedrijventerrein een absolute hotspot. 

Nieuwsgierig naar het bruisende economische hart van Haarlemmermeer? Ontdek Schiphol-Rijk en laat je verrassen door de diversiteit aan architectuur en ondernemingen.