De beste plekken om vliegtuigen te spotten bij Schiphol

Haarlemmermeer is dankzij Schiphol Airport een paradijs voor vliegtuigspotters. Schiphol Airport heeft 6 verschillende landingsbanen en had in 2011 in totaal wel 437.082 vliegtuigbewegingen. Het is de perfecte plek om vliegtuigen eens van dichtbij te zien landen en opstijgen. In dit artikel vind je de beste plekken om vliegtuigen te spotten op Schiphol.
Spotten op dek
Panoramadek Schiphol
1

Panoramaterras

Op het Panoramaterras krijgen vliegtuigliefhebbers op Schiphol een plekje op de eerste rang. Hier zit je gegarandeerd goed om vliegtuigen te kijken op Schiphol Airport. Dit Panoramaterras biedt een prachtig uitzicht op de vliegtuigen en de verschillende platformen. Het terras is te bereiken via de route tussen aankomsthal 1 en 2 en via 3. Je kunt je hier urenlang vermaken met alle actie op het platform en in de lucht. Daarbij is het ook nog eens de perfecte plek om mooie foto’s van jouw favoriete vliegtuig te maken! 
 

Adres: Panoramaterras, Schiphol Boulevard, Schiphol

Vliegtuig spotten Polderbaan
2

Polderbaan

Niet alleen op Schiphol Airport zelf, maar ook in de omgeving van Schiphol liggen spottersplaatsen. Met een uitzicht op de startbanen en de vliegtuigopstelplaatsen. De Polderbaan is een van de twee officiële spottersplaatsen. De Polderbaan is een van de beste spottersplekken op Schiphol. Hier zie je de vliegtuigen namelijk vanaf een zeer korte afstand opstijgen in noordelijke richting en landen in zuidelijke richting. De Polderbaan is makkelijk bereikbaar en heeft een grote parkeerplaats – de ideale plek om vliegtuigen te spotten! 

 
Adres: Polderbaan, IJweg 614 2141 CN, Vijfhuizen

Buitenveldertbaan
3

Buitenveldertbaan

Een andere officiële spottersplaats is de Buitenveldertbaan. Deze spottersplaats kijkt uit op de veelgebruikte start- en landingsbaan. Vliegtuigen die op de Buitenveldertbaan opstijgen en landen kun je spotten vanaf de zogeheten Spottersheuvel. Deze spottersplek vind je in Schiphol Oost. Vanaf hier heb je niet alleen een goed uitzicht op de Buitenveldertbaan, maar ook over de rest van Schiphol Airport. 

 
Adres: Buitenveldertbaan, Loevesteinse Randweg 230 1118 EL Schiphol