Boesingheliede: een klein dorpje welbekend onder vliegtuigspotters

Boesingheliede is een kleine plaats in het noorden van Haarlemmermeer. Wil je precies weten hoe klein dit dorp is? Boesingheliede heeft slechts 135 inwoners (2021). Het dorpje is vernoemd naar een dorp nabij Nieuwerkerk, die allebei in vroeger eeuwen door het water van het Oude Haarlemmermeer zijn verzwolgen. Aan de noordkant van het dorp ligt Zwanenburg, in het oosten Lijnden.
Gebouw boesingheliede

Pompstation in Amsterdamse School-stijl 

In gemeente Haarlemmermeer heeft elke woonplaats haar eigen iconische gebouw waar je de plek aan kunt herkennen. Boesingheliede is officieel zo klein dat het een buurtschap is in plaats van een echt dorp. Je kunt Boesingheliede herkennen aan het pompstation. Dit karakteristieke Pompstation waterleiding aan de Schipholweg staat op de lijst van gemeentelijke monumenten.  

Het gebouw is ontworpen in Amsterdamse School-stijl en is nu in gebruik als het Pompgebouw van het Gemeentelijk Waterleidingbedrijf van Amsterdam. Kenmerkend voor de Amsterdamse School is het gebruik van baksteen en de versieringen in de gevels. Het pompstation is een van de weinige bouwwerken die in de stijl van de Amsterdamse School in Haarlemmermeer zijn gemaakt. 
 

Verblijf in Noxem Bed & Breakfast

Geniet van heerlijke kamers met een eigen ingang, keuken, badkamer en iedere ochtend een rijk ontbijt. De rustgevende appartementen hebben een unieke, warme uitstraling. Ontspan in de knusse zithoek op de vide of geniet van een heerlijke koffie met prachtig uitzicht. Voor extra luxe boek je een houtgestookte hottub, champagne en een chocoladefontein. Ultieme rust en romantiek wachten op je bij Noxem!

Interieur met eettafel en keuken en openslaande deuren naar buiten terras Noxem Bed & Breakfast
Doucheruimte met badmeubel Noxem Bed & Breakfast