Nationaal Monument MH17: herinneringsbos in Park Vijfhuizen

Het herinneringsbos en Nationaal Monument MH17 zijn in Park Vijfhuizen een belangrijke plek voor de nabestaanden van de vliegramp op 17 juli 2014. Sinds het overlijden van alle inzittenden van vlucht MH17, op 17 juli 2014, leven veel nabestaanden met een onvergetelijk verlies. De Stichting Nationaal Monument MH17 wilde aan deze gevoelens een plek geven. Een ambitie die dankzij de inzet van velen is verwezenlijkt in Vijfhuizen.
monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van vliegtuigramp met MH17 op 17 juli 2014

Wat is het Nationaal Monument MH17?  

Het Nationaal Monument MH17 is een bijzonder landschappelijk object en herinneringsbos dat de herinnering aan de 298 slachtoffers levend wil houden. In de parkachtige oase zijn 298 bomen geplant in een groen lint ter nagedachtenis aan de slachtoffers; één voor elk slachtoffer. Het is een plek om samen te komen en heeft ruimte aan bezinning, troost en hoop. Het bos wordt omgeven door een krans van zonnebloemen en beschikt over een intiem amfitheater en een indrukwekkend monument. 

De realisatie van het Monument  

De realisatie van het Nationaal Monument MH17 begon eind 2016, na twee jaar van voorbereiding. Na vier maanden van intensieve werkzaamheden werden op 18 maart 2017 de eerste bomen geplant voor de omgekomen reizigers en bemanning van vlucht MH17. Op de website van het Monument is een gehele chronologisch overzicht beschreven over de realisatie van het moment.  

monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van vliegtuigramp met MH17 op 17 juli 2014

Herdenking op 17 juli 

Ieder jaar vindt op 17 juli bij het Nationaal Monument een herdenkingsplaats door ouders, vrienden en bekenden van de omgekomen slachtoffers. Tijdens deze herdenking is het monument en het herdenkingsbos beperkt toegankelijk.  

Steun het Nationaal Monument MH17  

Ondanks dat het monument volledig is gerealiseerd met donaties van overheden, bedrijven en particulieren, blijft er nog steeds geld nodig voor het onderhoud en noodzakelijke aanpassingen. Daarvoor kun je doneren via deze link. De bijdrage, hoe klein of hoe groot, wordt zeer gewaardeerd.  

Contact

Park Vijfhuizen
Vijfhuizerweg
2141 CP Vijfhuizen
Nederland