Wickevoorter Stadsboeren: zelfoogsttuin in Cruquius

Broer en zus, Martin en Ada, zijn samen in Cruquius een stadsboerderij begonnen op Landgoed Wickevoort. Op de boerderij naast stoomgemaal Cruquius worden groenten en fruit geteeld die je zelf mag oogsten. Ook wordt er vee gehouden zoals kippen en varkens. Daardoor is er op de stadsboerderij van alles te beleven. Een leuk uitje met het gezin!
Rek met verse producten bij Stadsboerderij de Wickevoorter Stadsboeren

Activiteiten bij de Wickevoorter stadsboeren 

Het is een wens van Martin en Ada dat veel mensen zich thuis voelen bij hen. Als klant, als vrijwilliger, als cliënt in de dagbesteding, als stagiaire, of gewoon als geïnteresseerde (toevallige) voorbijganger. Bij de stadsboeren zijn er talloze leuke activiteiten om het boerenleven te ervaren. Dit kun je met het gezin doen, maar ook met de hele familie of een groep collega’s. Ada en Martin vertellen je graag wat ze allemaal doen en waarom, maar daarnaast laten ze je het ook graag zelf ervaren. Pluk bijvoorbeeld je eigen groenen en fruit in de zelfoogsttuin of schuif aan voor het boerendiner in augustus.  

 

Wickevoorter stadsboeren met school 

Niet alleen op school kun je veel leren, dat kan ook op de boerderij! Kom samen met je klas naar de stadsboerderij en Ada neemt jullie allemaal graag mee op ontdekkingstocht. Dat kan een algemene kennismaking zijn met de boerderij, maar de les kan ook aansluiten op een thema dat in de klas wordt behandeld. Ada en Dirk gaan graag met je in gesprek om de lesstof zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoefte van leerlingen. Op een veelzijdige boerderij als De Wickevoorter Stadsboeren kun je heel veel verschillende dingen ontdekken.  

Varkens aan het eten bij boerderij Wickevoorter
Mensen op terras buiten bij Stadsboerderij Wickevoorter

Plukken uit de zelfoogsttuin  

In de zelfoogsttuin kan je elke week groente komen oogsten. De stadsboeren zorgen voor een gezonde bodem die niet uitgeput raakt. Om dat voor elkaar te krijgen, geven ze bemesting met dierlijke mest of compost. De boeren zaaien en planten, wieden onkruid, schoffelen en doen alles wat ze kunnen om de planten gezond groot te krijgen. Dit gebeurt natuurlijk zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Vervolgens kun je zelf, van mei tot en met januari, de vruchten en groenten oogsten. 

Contact

Wickevoorter Stadsboeren
Oldenburgerlaan 2
2142 GA Cruquius
Nederland