Haarlemmermeersche Golfclub: grote golfbaan in Cruquius

De 27 verschillende holes van de Haarlemmermeersche Golfclub liggen midden in het historische landschap van de Haarlemmermeer. Tussen de Ringvaart en het voormalige Floriadeterrein vind je deze grote golfbaan in de Randstad. De golfbaan ligt centraal tussen Haarlem, Schiphol en Hoofddorp in. Er is op de golfbaan een knipoog naar de historie. Het gewonnen polderland, het industriële erfgoed van de gemalen die de Haarlemmermeer hebben drooggelegd en het Unesco Werelderfgoed van de Stelling van Amsterdam komen samen op de golfbaan. Onder andere in de namen van de golfcourses.
Golfer gereed om te slaan met golftas op de achtergrond

Golfen voor jongeren 

Wie dacht dat golfen alleen voor zakenmensen en gepensioneerden is, zit er naast. Bij de Haarlemmermeersche Golfclub wordt het hele jaar op verschillende manieren les gegeven en getraind voor en door jongeren. Afhankelijk van het spelniveau en de leeftijd, wordt elk jeugdlid ingedeeld in een trainingsgroep. Jeugdleden van de Haarlemmermeersche Golfclub kunnen zeven dagen per week golfen op het golfcomplex.  

Lessen bij Haarlemmermeersche Golf Academie 

Beginnend of gevorderd golfer? Bij de Haarlemmermeersche Golf Academie staat een team van ervaren PGAHolland golfprofessionals voor je klaar. Het lesaanbod is veelzijdig en met zorg samengesteld. In vier stappen leer je golfen en krijg je techniek, regels en informatie aangereikt op het moment dat jij daar in je ontwikkeling klaar voor bent. 

Hole vlag op golfbaan met 2 golfers op de achtergrond

Spelen op golfbaan Haarlemmermeer  

Op de banen van de Haarlemmermeersche Golfclub kun je ook terecht als niet-lid. Op werkdagen zijn spelers met een officieel NGF-handicap welkom. In het weekend (vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur) geldt een NGF-handicaplimiet van 28 op het Leeghwater- en Lyndencourse. Op de Bolstracourse (par 3 baan, 1005 meter) kun je ook als beginnend golfer zonder NGF-(Club)handicap spelen. Reserveren is mogelijk via de website van de golfclub of via telefoon. 

Restaurant golfbaan Cruquius  

De golfbaan bij Cruquius heeft een eigen restaurant: De Drie Gemalen. Voor een lunch of daghap kun je hier na een actieve dag op de baan aanschuiven. Liever alleen een drankje? Met uitzicht op het golfterrein ervaar je een vakantiegevoel bij jou in de buurt. De golfbaan is zeven dagen per week open van 8 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds.  
 
Wanneer kom jij afslaan voor een hole–in-one? Reserveer voor jou en je gasten op de website.  

Contact

Haarlemmermeersche Golfclub
Spieringweg 745
2142 ED Cruquius
Nederland